Jeugdcampagne met Sipke Jan Bousema activeert eigen kracht en initiatief

IMG_5603 IMG_5635 IMG_5664 IMG_5682 IMG_5772 IMG_5797 IMG_5805 IMG_5833

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOKKUM – Op donderdag 18 februari trok theater Sense in Dokkum volle zalen voor de jeugdcampagne van de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel, Kollumerland, Ameland en Schiermonnikoog. Groepen 8 van de basisscholen uit de regio kregen met behulp van sponsoren gratis de lifeclass ‘Bouwpower: Bouw je EigenToekomst!’ aangeboden. Kinderen werden hiermee bewust gemaakt van hun eigen mogelijkheden en kansen. De leerlingen kregen voor hun eigen ‘bouwpower’ praktisch ‘gereedschap’ aangereikt. De gemeenten willen samen met het onderwijs en het bedrijfsleven stimuleren dat talent wordt ontdekt en benut.

Tijdens de lifeclass werd de jeugd meegenomen op een reis over inspiratie, toekomst, moeilijkheden en vooral mogelijkheden. Hoe kunnen kinderen hun natuurlijke talent ontdekken? Wat is er voor nodig om jezelf te zijn en te blijven? Ook in een groep? En wat is er voor nodig om je doelen, wensen en dromen te bereiken. Welk gedrag helpt daar niet bij en wat juist wel? Ook onderwerpen als pesten, bewegen en gezond eten kwamen aan de orde. Op het Sociaal plein konden kinderen vragen stellen en informatie halen.

Bousema groeide zelf op in Dokkum. Hij had een grote droom, namelijk ‘werken bij de tv’. Met vallen en opstaan heeft hij zijn doelen bereikt en later is zijn werk bekroond met awards. Bousema gaat met dit educatieve en interactieve programma terug het theater in. In deze regio lag al een vruchtbare basis voor de ontwikkeling van zijn werk, nu is dat weer het geval.

Vele organisaties en ondernemers in de regio hebben het initiatief omarmd en dragen op verschillende manieren een steentje bij aan ‘Bouw je Eigen Toekomst’. Een greep uit de ondersteuners: Reseth en BYNT leveren een inhoudelijke bijdrage aan de voorstelling en RTVNOF filmt het event. De Kooyenga Groep is hoofdsponsor en ook de Hema, Albert Heijn en Kabel Noord zijn aangesloten. Ook Unicef, waar Bousema ambassadeur van is, was aanwezig. Rabobank Noordoost Friesland maakt mogelijk dat dit project ook voor brugklassers in de regio toegankelijk wordt gemaakt. Vanwege grote interesse vanuit het onderwijs zijn er inmiddels al extra lifeclasses in voorbereiding. Meer informatie: www.bouwjeeigentoekomst.nl.