Hypnotiserende rock van The Black Heart Rebellion in Asteriks

LEEUWARDEN – The Black Heart Rebellion staat op vrijdag 22 januari in Asteriks. De Vlamingen doen een Nederlandse tour met een vers album op zak. Support komt van het Nederlandse GOLD. Kaarten kosten vijf euro en zijn online te koop of bij King Kong Records in Leeuwarden. De deuren zijn open vanaf 20:00 uur.

The Black Heart Rebellion (ook wel TBHR) kwam in oktober 2015 met hun derde langspeelplaat met de nogal poëtische titel People when you see the smoke, do not think it is fields they’re burning. Een verzameling donkere, langgerekte postrock-tracks. Dit zorgt voor een intieme en hypnotiserende sfeer die de wereld om je heen doet vergeten. De basis zijn de zware gitaren die trage riffs spelen, maar er is duidelijk meer aan de hand. De Vlamingen zijn niet simpel in een hoekje te plaatsen, maar experimenteert volop met bijzondere instrumenten en spannende melodielijnen.

Dat experiment zorgt er ook voor dat er nu (pas) het derde album verscheen. TBHR begon al in 2004, toen nog flink geworteld in de hardcode en punkscene. Door de jaren heen ontwikkelde de band een compleet eigen sound met invloeden uit jaren zeventig psychedelica, stoner en postrock.

Live doet de band er nog een schepje bovenop, getuige deze recensie door Snoozecontrol: “Wat TBHR doet met een mens, is die in een soort hypnose brengen. Waardoor je de wereld rondom jou compleet vergeet. De vaak heel doordringende spotlights, verhogen die sfeer alleen maar. Bovendien is er de stem, nog steeds het meest integrerende instrument dat er bestaat, die het geheel naar een ongekende hoogte weet te stuwen.”

Support komt van het Nederlandse GOLD, waarvan onlangs het tweede album No Imageverscheen. De donkerste, maar tegelijkertijd ook meest indrukwekkende plaat in het driejarig bestaan van de band. Zangeres Milena Eva over het album: “Een naakte beschrijving van het emotionele gevecht van een vooruitkijkende ziel in een wereld van achteruitgang, waar eenzaamheid en isolatie altijd op de loer liggen.”

Het eveneens Belgische Isbells staat een week later (29 januari) op de planken. Op 5 februari staat Asteriks in het teken van een wat harder genre, lokaal talent schittert tijdens de Friese Hardcore Night. 12 februari presenteert Yuko Yuko hun debuutalbum More Than A Facebook Friend. Ook The Black Cult komt met nieuw werk, op vrijdag 19 februari. De maand februari sluiten we af met vrienden, op 26 februari presenteert 3VOOR12/Friesland: Bird On The Wire.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl