Fries poptrio Twarres klaar voor première-concert in Neushoorn


Deze week in Neushoorn: Obituary + Exodus + Prong + King Parrot, Zuco 103, Premièreconcert “Wy Bin Twarres”

LEEUWARDEN – Mirjam Timmer is helemaal terug met haar vernieuwde Twarres. Haar nieuwe bandleden en vrienden, de super muzikale broers Kristian en Julian Dijkstra, gaven haar een boost om het podium opnieuw te beklimmen. ‘A gift from heaven’ volgens Mirjam. De creatieve vulkaan is uitgebarsten met een kracht van 10 op de schaal van Richter. Het moet eruit! Te beginnen met het première-concert “Wy bin’ Twarres” (vrijdag 04 november, 19:00, Grote Zaal).

In de nieuwe samenstelling met extra muzikanten brengen ze zowel oude hits, covers als nieuwe nummers ten gehore. Bovendien zal er een gastoptreden zijn van een bevriende, n en bekende collega-artiest van Twarres.

Obituary stelt nooit teleur (donderdag 3 november, 18:30, Grote Zaal). Met groovy drums, vette riffs en het kenmerkende stemgeluid van de nog altijd langharige zanger John Tardy, staat echt elke show als een huis. De band speelde Leeuwarden al vaker helemaal plat (Romein, Into the Grave).

Thrashmetal legend Exodus uit de San Francisco Bay Area knalt er na dik dertig jaar nog altijd keihard in (donderdag 03 november, 18:30, Grote Zaal). De band heeft het thrash-genre vanaf de jaren ‘80 mede vormgegeven, maar ook vandaag de dag is Exodus nog hartstikke actueel.

Prong combineert New York hardcore met thrash en industrial, vaak ondersteund door een lekkere Pantera-achtige groove (een band die zelf beïnvloed is door Prong). In de jaren ‘90 werd de hit Snap Your Fingers, Snap Your Neck regelmatig vertoond op MTV en deed de band grote tours met onder andere Soulfly, Type O Negative en Fear Factory (donderdag 3 november, 18:30, Grote Zaal).

Het Australische King Parrot trapt deze avond af met hun mix van thrashmetal, grindcore en hardcore punk (donderdag 03 november, 18:30, Grote Zaal). De band timmert behoorlijk aan de weg sinds hun debuutalbum en hebben naam gemaakt als intense liveact. Humor speelt een belangrijke rol, wat onder andere te zien is in de video voor “Shit on the Liver”.

Zuco 103 komt deze november met hun zomerse electrosamba naar Neushoorn (vrijdag 4 november, 20:00, Arena). Nederlands leukste Braziliaanse act komt met een gloednieuw album: ‘Etno Chic’. In het begin van dit millennium waren ze al enorm populair en pionierden zij met het Brazilectro-geluid. Dit unieke geluid zorgde voor grootschalige concerten over de hele wereld: van Tokyo en Moskou, via Latijns-Amerika terug naar de Europese hoofdsteden.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl