Freeze Festival viert 20-jarig jubileum in Neushoorn


Deze week in Neushoorn: Smarties voor Laaggeletterdheid, Buffer, Here we are Everywhere, Freeze Festival

LEEUWARDEN – Dit jaar viert Freeze Festival haar 20e editie en pakken ze groots uit. Doorgaans is Freeze een eendaags festival, maar dit jaar is het festival uitgebreid naar drie hele dagen (9, 10 en 11 december, Arena, Grote Zaal en Café). Ook ontvangt Neushoorn Freeze voor de eerste keer.

Friesland Pop sluit ieder jaar af met de uitreiking van de Friese Pop Awards. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op de Freeze-vrijdag. De beste Friese muzikanten en initiatieven maken kans op de Friese Popprijs of een van de andere awards. Op zaterdag en zondag staan landelijk bekende bands gepland, waaronder HAEVN, Indian Askin en De Likt, maar ook lokaal talent krijgt veel aandacht. Kijk op www.freeze-festival.nl voor een overzicht van de complete line-up.

Smarties voor Laaggeletterdheid (woensdag 7 december, 19:30 uur, Neushoorn Café) is een ideeënwedstrijd van Lân fan Taal en LWD2018. Slimme teams van minimaal twee en maximaal vijf personen gaan op zoek naar een briljant idee om laaggeletterdheid te verminderen. Twee sprekers uit het werkveld geven een inspiratievol kader, waarna de teams aan de slag gaan. Aan het eind van de avond volgen pitches, die worden beoordeeld door de jury. Het beste idee wint 250 euro.

Buffer (donderdag 8 december, 13:30 uur, Neushoorn Café) is een talkshow, georganiseerd door ​Minerva Academie voor Popcultuur. Een Engelstalig panel verwelkomt drie gasten die komen spreken over onder andere YouTube en andere vlog gerelateerde zaken. De setting van BUFFER is vergelijkbaar met die van de bekende shows op tv; een grote tafel te midden van het publiek waaraan zaken onder de loep worden genomen.

Here We Are Everywhere (donderdag 8 december, 18:30 uur, Arena en Neushoorn Café) is het showcasefestival van Minerva Academie voor Popcultuur. In deze editie genaamd ‘Coming Home’ staat inspireren centraal. Door bruggen te slaan tussen disciplines als beeld en geluid, daagt Here We Are Everywhere acts en publiek uit om op een nieuwe manier te kijken en te luisteren.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl  

http://www.neushoorn.nl/nl/event/70909/here-we-are-everywhere-academie-voor-popcultu

http://www.neushoorn.nl/nl/event/94108/smarties-voor-laaggeletterdheid

http://www.neushoorn.nl/nl/event/103710/buffer-academie-voor-popcultuur

http://www.neushoorn.nl/nl/event/80531/freeze-festival

http://www.neushoorn.nl/nl/event/80530/freeze-festival

http://www.neushoorn.nl/nl/event/62944/freeze-festival