Exclusief optreden van Nederlands beroemdste gitaarfenomeen in Neushoorn

Deze week in Neushoorn: Harry Sacksioni, Technostate, B-movie Orchestra, PopQuiz Live!, Koningsnacht Dance Event, Embrace Music Festival, Vangrail albumpresentatie: “Laat de muziek aan”, The Tightropes, Eye On The Prize Hiphop Tour en Dag van het Beeld

b-movie orchestra Jochum JurgensLEEUWARDEN – Harry Sacksioni treedt al 40 jaar op, maar met pensioen gaan? Ho maar. Deze week laat hij zijn snaren weer dansen tijdens zijn jubileumtournee (zaterdag 23 april, 20:00, Grote Zaal).

Harry’s oeuvre omvat inmiddels meer dan 30 platen. Alle platen bracht hij op zijn eigen label uit, als protest tegen de hoge cd-prijzen. Zijn briljante rechterhandtechnieken zijn ongekend. De vele hoogtepunten uit Harry’s carrière worden afgewisseld met fantastische humoristische anekdotes. Een avondje Sacksioni is er één om niet te missen.

Na de vorige succesvolle editie komt Technostate weer een feestje bouwen in Leeuwarden (zaterdag 23 april, 22:00, Arena Zaal). Onder leiding van MC Boef brengt Technostate een nacht vol groovy tech house en deep techno. De lineup bestaat uit dj’s die momenteel stuk voor stuk hard aan de weg timmeren zoals Bass Collectors, Novastarr en David Leese. Samen staan ze garant voor een harde, dirty en duistere techno-editie.

Het twaalfkoppige B-movie Orchestra steekt soundtracks van oude B-films in een nieuw jasje (vrijdag 22 april, 20:00, Arena Zaal). Onder leiding van Baz Mattie brengen ze een ode aan de onweerstaanbare B-films uit de jaren ’60 en ’70: eindeloos durende scenes, bij elkaar geraapte beelden en experimentele filmmuziek. B-movie Orchestra brengt het allemaal samen door beeld, geluid, dans en zelfs een bingo met afbeeldingen van B-movieiconen.

Het is tijd voor de dertiende editie van PopQuiz Live! Voor de mensen die alles denken te weten over popmuziek, is dit dé kans (donderdag 21 april, 20:00, Grote Zaal). De cryptische en soms grappige vragen over de popgeschiedenis worden ondersteund door de liveband Spijcker. Een ouderwets gezellige quizavond met leuke prijzen en krakende hersenen.

Ook dit jaar is het weer feest op het Mata Hariplein tijdens het Koningsnacht Dance Event (dinsdag 26 april, 19:00, Mata Hariplein). Samen met De Markies organiseert Neushoorn een vette Koningsnacht met dj Roy Gates, Steff Da Campo, Martin Harder en meer. Dance, electro, trance, groovy club en house; zo’n beetje ieder genre komt voorbij. Dat wordt gegarandeerd spierpijn op Koningsdag.

Op Koningsdag kan er keihard gedanst worden tijdens de eerste editie van het splinternieuwe Embrace Music Festival (dinsdag 26 april, 20:00, Grote Zaal + Arena Zaal). De organisator van RFX Productions wil met Embrace niet alleen het dancefeest van het jaar neerzetten, maar fervente luisteraars van specifieke genres ook een kijkje in de keuken geven van andere subculturen binnen de dance. Dat betekent voetjes van de vloer op maar liefst veertien dj-acts!

De opnames van het nieuwe album van de band Vangrail waren één groot muzikaal avontuur. Ze kunnen dan ook niet wachten om hun parel, genaamd ‘Laat de muziek aan!’, te laten horen in Neushoorn (vrijdag 22 april, 20:00, Grote Zaal). Vangrail is uitgegroeid tot één van de populairste live-acts van Nederland en viert tegelijk met het album hun 10-jarig bestaan.

The Tightropes geven na het concert van meestergitarist Sacksioni een vette aftershow (zaterdag 23 april, 22:30, Neushoorn Café). De nog jong en onbezonnen band uit Groningen maakt dikke funky blues’nroll. Ze hebben al meer dan 200 shows op de teller, maar het is nog steeds bij ieder optreden een complete chaos op het podium en vooral: één groot feest.

Al dertig jaar is het dé muziekcompetitie van ons kikkerlandje: de Grote Prijs van Nederland. De zes beste artiesten in de categorie hiphop mogen na een zinderende finale meteen op toer, met de Eye on the Prize Hiphop Tour (donderdag 21 april, 20:00, Arena Zaal). De Grote Prijs staat aan de wieg van de carrières van onder andere Typhoon, Ronnie Flex, Mr Polska, Dope D.O.D. en Brainpower. Wie weet wat de wedstrijd deze keer gaat brengen.

Tijdens de Dag van het Beeld houden fotografen en filmers zich bezig met de vraag: kan een beeld de wereld verbeteren? (woensdag 20 april, 15:00, Grote Zaal + Arena Zaal) Door middel van verhalende foto’s, boeiende video’s en interessante presentaties geven ze ieder op hun eigen manier antwoord op deze vraag. Verder zijn er workshops over beeldtaal en visuele geletterdheid.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl