Een mengelmoes van foute nummers, dance en instrumentale postmetal in Neushoorn


Tides from NebulaDeze week in Neushoorn: Hardcore Woensdag (25/5), Frenkie’s Funky Friday (27/5), Mengelmoes (27/5),
Mata Hari Battle (28/5), Tides from Nebula (28/5), Remind (28/5) en Alarm (28/5).

Leeuwarden – Hardcore Woensdag is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip binnen de Friese hardcore scene. De formule is simpel: een keiharde intense hardcore-avond voor een enthousiast publiek. Met optredens van Kroon, Manu Armata en Icepick is de line-up ook dit keer ijzersterk (woensdag 25 mei, 20:00 uur, Arena Zaal).

Frenkie’s Funky Friday komt terug naar Neushoorn Café voor een avond met de meest funky classics; obscure juweeltjes uit de funk, soul, pop, hiphop, electro, drum ’n bass, disco- en breakbeats (vrijdag 27 mei, 21:00 uur, Neushoorn Café).
Mengelmoes heeft voor deze editie Jody Bernal weten te strikken, die onlangs de nieuwe track ‘All that U Want’ heeft uitgebracht. Ook dit jaar staat Bernal weer op diverse festivals. Verder zijn Praia del Sol en het Shooters DJ Team van de partij om de voetjes van de vloer te laten gaan (vrijdag 27 mei, 22:00 uur, Arena Zaal).

Één van de strakste instrumentale bands van Europa, Tides From Nebula, komt helemaal uit Polen naar Neushoorn (zaterdag 28 mei, 19:45 uur, Arena Zaal). De vier mannen stonden eerder al in het voorprogramma van o.a. Deftones en Marillion. De muziek is zweverig en atmosferisch en de strakke gitaarlijnen en een stevige bas maken de act compleet.
Remind trakteert met een nieuwe editie op de beste r&b- en hiphopklassiekers (zaterdag 28 mei, 22:00 uur, Grote Zaal).
De clubavond Alarm neemt je mee terug naar die ene zaterdagnacht op Lowlands, waar de lekkerste nummers uit het alternatieve indiecircuit worden gedraaid (zaterdag 28 mei, 23:30, Arena Zaal).

Tijdens het Fries Straatfestival wordt voor Neushoorn Café de Mata Hari Battle georganiseerd. De beste breakdancers van Nederland doen mee aan deze wedstrijd, waarbij in sensationele één-op-één-gevechten uiteindelijk de winnaar door de jury wordt verkozen. Naast deze battle is er ook een ‘kidsbattle’ en zijn er demonstraties van o.a. 058 Dancecompany en Urban Raw. Als openingsact komt Ish uit Amsterdam, samen met de van So You Think You Can Dance bekende choreograaf Marco Gerris (zaterdag 28 mei, 13:00 uur, Mata Hariplein).

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl