Dromerige indie van Bird on the Wire in Podium Asteriks

LEEUWARDEN – Op vrijdag 26 februari presenteert 3voor12/Friesland drie fijne bands in Podium Asteriks, met als headliner de indiepopband Bird on the Wire. De ietwat mysterische klanken van het nieuwe album Elephanta kon rekenen op vele positieve recensies. Support komt van Soldier’s Heart uit België en Erling uit Groningen. Kaarten zijn voor vijf euro online en bij King Kong Records in Leeuwarden verkrijgbaar. 

Deze Amsterdamse band Bird on the Wire neemt je mee in een sluimerige, melancholische trip langs flarden van herinneringen, dromen en alles daar tussenin. Sinds 2010 heeft de band een aardige lijst met optredens op haar naam staan, met optredens van New York tot Parijs. Intussen is de band gepokt en gemazeld op vele festivals. Waar de band voorheen nog voorzichtige fluisterfolk liet horen, heeft Bird on the Wire het geluid inmiddels van flink wat krautrock/shoegaze voorzien: duisterder, deviant en dromeriger.

Ook het Belgische Soldier’s Heart timmert lekker aan de weg. De mystieke verschijning van zangeres Sylvie Kreusch met flink getalenteerde muzikanten aan haar zij trekt de aandacht van de grote jongens. Als support van o.a. dEUS, The Naked & Famous en Balthazar reisden ze afgelopen jaar de hele wereld over. Het is overigens niet de eerste keer dat ze in Leeuwarden spelen, want tijdens Welcome to The Village maakte de band al een prime indruk.

Erling uit Groningen combineert hypnotiserende gitaarsolo’s met indrukwekkende zang tot een vorm van introspective triphop. Het duo bestaat uit Ard Boer en Rosan Rozema (voorheen The Future’s Dust). De zang klinkt betoverend, maar ook het gitaarspel van beide prikkelt de zintuigen. Het resulteert in een melancholische trip, waarbij de beat de luisteraar mee voert.

In navolging van de landelijke tak van muziekplatform 3voor12, organiseert 3voor12/Friesland voor het eerst een ‘3voor12 Friesland presenteert’-avond. De organisatie biedt journalistiek talent een podium om hun cv (op vrijwillige basis) uit te breiden.
Vrijdag 26 februari speelt Bird on the Wire met support van Soldier’s Heart en Erling, gepresenteerd door 3VOOR12/Friesland. In maart staan onder meer Birth of Joy (4/3), Join the Jam XL (met oa Broederliefde op 11/3), Bombay (18/3) en DeWolff (26/3) op het programma. 

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl