Douwe Bob met clubtour langs uitverkocht Neushoorn

Deze week in Neushoorn: Nightshift Presents: Roni Size, Douwe Bob, Bokoesam, RocknRolla Soundsystem

LEEUWARDEN – In het voorjaar van 2016 bracht Douwe Bob zijn plaat ‘Fool Bar’ aan de man, vernoemd naar de bar in zijn eigen huis in de Amsterdamse Pijp. Om dit te vieren tourt hij langs zijn favoriete clubs, waaronder Neushoorn (zaterdag 29 oktober, 19:00, Grote Zaal).

De afgelopen jaren ging het erg goed met de jonge Amsterdammer. Na een succesvolle samenwerking met Anouk, die resulteerde in de hit ‘Hold Me’, leverde zijn tweede album ‘Pass It On’ een nummer 1-notering op in de Album Top 100. Zijn zomerhit ’Sweet Sunshine’ was niet van de radio te branden en hij stond door het hele land voor uitverkochte zalen. “Live spelen is het mooiste wat er is. Ik stap met mijn muzikale vrienden in het busje en we vertellen onze verhalen aan het publiek. Ik ga zeker ook mijn meer gevoelige songs spelen, maar het eindigt altijd met een groot feest”. Dit jaar was Douwe bevestigd voor Pinkpop en vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Stockholm. De kaartjes voor Douwe Bob in Neushoorn waren binnen een maand uitverkocht. Niet lang meer voor het zover is.

Nightshift, het dance platform van Neushoorn. Artiesten die uitgegroeid zijn tot een begrip krijgen hier een prominente plek. Doelstelling? Samen werken aan een volwaardig dance platform dat de lokale scene kan inspireren en activeren. Dit keer is de Britse Roni Size aan de beurt (vrijdag 28 oktober, 23:00, Grote Zaal).

Roni Size is een pionier op het gebied van jungle en de ontwikkeling hiervan. Dat is duidelijk te merken aan projecten als Breakbeat Era en Reprazent. Met die laatste bracht hij o.a. één van de meest kenmerkende tracks in het genre uit: ‘Brown Paper Bag’.

Bokoesam had begin dit jaar in drie maanden tijd op zijn single ‘Jij & Ik’ 2,5 miljoen views op Youtube en bijna net zoveel plays op Spotify binnengesleept. Behalve deze feitjes, stond hij ook nog eens op grote festivals zoals Lowlands, Dauwpop, Solar, Noorderslag en Vestrock. Niet lang meer totdat de extravagante Samuel Sekyere een bezoekje komt geven aan Neushoorn in Leeuwarden (zaterdag 29 oktober, 20:30, Arena).

RocknRolla Soundsystem is een compromisloze grooveact bestaande uit Sebastian Davidson, Martijn Bosch, Joris Vos, Coen Speelman en Raymond van Felius. Funk en soul reworks worden gemixt met reggae of een latin edit. Een 70’s track kan moeiteloos gevolgd worden door een vuige hiphopbeat om daarna een discotopper in te starten.

Al sinds 2012 baant het vijfkoppige team zich een weg naar succes. De vaste avonden in Vera Groningen zijn keer op keer de meest groovende belevingen die je kunt hebben in de stad. De hoogste tijd dus voor een Leeuwarder editie in Neushoorn. Het concept in een notendop: dansbare versies draaien van oude funk- en soulplaten. Elk van de vijf leden bezit een goed gecultiveerde schatkamer aan muziek vanaf de jaren 60 tot nu, die optimaal worden benut.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl