De Staat trapt officiële openingsweek af in uitverkocht Neushoorn

DeStaat-by-Isabelle-Renate-la-Poutré-14LEEUWARDEN – We tellen af tot de officiële opening maar voor het zover is, temt De Staat hun menselijke tornados in een uitverkochte Grote Zaal. Samen met een nieuwe editie van PopQuiz Live!, REMIND en Influenza wordt het een evenwichtig pré-openingsprogramma.

Binnen de kortste keren is de Staat uitverkocht en dat is niet voor niks: overal in het land zijn ze onverminderd populair, zo ook in Neushoorn (vr. 5 februari, 20:00 uur, Grote Zaal). De Nijmeegse rockers zijn de afgelopen periode extra opgevallen met hun live-vertolking van de videoclip bij Witch Doctor. De menselijke tornado die ze voor het eerst lieten stormen tijdens Eurosonic Noorderslag, waait straks door de Grote Zaal van Neushoorn.

PopQuiz Live! is weer terug van weggeweest. Samen met huisband Spijcker belooft dit een ouderwets gezellige quizavond te worden (do. 4 februari, 20:00 uur, Grote Zaal).

De vragen zullen alle tijden van de popgeschiedenis bestrijken. Sommige zijn cryptisch, andere grappig of totaal onverwacht. Het recept mag voor velen intussen bekend zijn, maar voor de nieuwkomers: PopQuiz Live! is een quiz die tijdens de vragen over popmuziek ondersteund wordt door een liveband. Opgeven kan via wietze@neushoorn.nl.

Leeuwarder dancecollectief Influenza nodigt een graag geziene gast uit: JSPR is tijdens deze editie heer en meester van de dansvloer (vr. 5 februari, 22:00 uur, Arenazaal). Deze Rotterdamse DJ en producer is de nieuwe rijzende ster in de Nederlandse technoscène. Na verschillende releases op labels als TraumSchallplatten, Manual/MNL en Cinematique heeft JSPR een nieuwe sound waar hij de wereld mee verovert.

Het is tijd voor een tweede editie van REMIND (za. 6 februari, 22:00 uur, Grote Zaal). Dit 25+feest zit vol R&B en hiphop uit de jaren 90en 00. Om oude tijden te doen herleven, zie je de hele avond alle bijbehorende videoclips, zoals vroeger op TMF en MTV. De REMIND-dj’s duiken ook deze keer weer in de platenkast om net die ene hit te vinden waar men vroeger ook al op stond te bouncen.

Kijk voor meer informatie op www.neuhoorn.nl.