Burendagontbijt in Surhuizum

SURHUIZUM – Burendag is ook in Achtkarspelen goed gevierd. De gemeente organiseerde zaterdag 24 september voor inwoners een burendagontbijt. Zo’n 70 belangstellenden kwamen naar het ontbijt in MFC De Delfeart in Surhuizum.

MFC De Delfeart en herinrichting Doarpsstrjitte

Het terrein rondom MFC De Delfeart is volop in ontwikkeling. Voor de bouwvak is een nieuw parkeerterrein opgeleverd. Ook is het terrein geëffend en opnieuw ingezaaid. Vele vrijwilligers hebben hieraan meegeholpen. Een terras wordt nog aangelegd en op het terrein worden speeltoestellen geplaatst. Het interieur krijgt in 2017 een opknapbeurt.

Burgemeester Gerbrandy kon tijdens het ontbijt melden dat de herinrichting van de Doarpstrjitte volgend jaar van start gaat. De gemeente en plaatselijk belang spreken binnenkort over de concrete invulling van de plannen.

Burendag

Inmiddels vieren iedere 4e zaterdag van september bijna 1 miljoen mensen Burendag. Achtkarspelen organiseert het Burendagontbijt voor de negende keer op rij. Het burendagontbijt is elk jaar in een ander dorp. Vorig jaar was het ontbijt in Harkema.

Tijdens het burendagontbijt kunnen inwoners van Achtkarspelen kennis maken met elkaar en met gemeenteraadsleden en de burgemeester en wethouders. Ze krijgen de gelegenheid om vragen te stellen of hun ideeën onder de aandacht te brengen. 

Foto: Binne-Louw Katsma