BROKEN BRASS ENSEMBLE IN DE REMIX door MR. SCRUFF en CAIRO LIBERATION FRONT

Entertainment – In het voorjaar komt een langgekoesterde wens van Broken Brass Ensemble uit: remixes van tracks van ‘Brasshopper’! Het debuutalbum wat afgelopen jaar verscheen bij Goomah Music is inmiddels uitverkocht. Broken Brass Ensemble gooit in hun eigen nummers al meerdere stijlen en genres door elkaar, door de traditionele New Orleans-brass met hiphop-, funk-, jazz- en balkan-invloeden te vermengen.

Met die eclectische sound maakte de band de afgelopen jaren hard furore in binnen- en buitenland. Maar wat zouden anderen van hun nummers maken als ze de kans kregen, was een vraag die ze zichzelf al langer stelden. Dit voorjaar gaan we het horen, want onder andere Mr. Scruff, A.R.T, Pushin’ Wood Soundsystem en Cairo Liberation Front zullen remixes van de tracks af gaan leveren. De tracks komen stuk voor stuk online uit, maar ook op 12” vinyl, want een remix moet gedraaid kunnen worden door DJ’s tenslotte.

Om dit heugelijke nieuws extra te vieren, gaat Broken Brass Ensemble enkele clubshows doen dit voorjaar. De band zette de afgelopen jaren iedere zaal en ieder festival op zijn kop. North Sea Jazz, Into the Great Wide Open, Paradiso, Oerol, Vera Groningen, Eurosonic/Noorderslag, Zwarte Cross, Paaspop, Kendall Calling (UK), Shambala (UK), GreenMan (Wales), Fusion (DU) en meer dan 200 andere podia en festivals gingen overstag voor de bak energie en de overrompelende sound van Broken Brass Ensemble. Die bak energie delen ze met Pushin’ Wood Soundsystem, bekend van o.a. Bambeats Records, Pushin’ Food en de LOFT feesten in Vera, Groningen. Gezamenlijk gaan ze zorgen voor het tofste feestje van het jaar!

KOMENDE SHOWS

23/3 Paradox, Tilburg

26/3 Transition Festival, Tivoli/Vredenburg, Utrecht

2/4 De Spot, Middelburg

8/4 Podium Asteriks, Leeuwarden

15/4 Simplon, Groningen

03/5 Q-Factory, Amsterdam (Blue Note Sessions)