Bluesgitariste Ana Popovic en house-legende Roy Davis Jr. in Neushoorn


anapopovic2016Deze week in Neushoorn: SING IT! LIVE (1/6), Ana Popovic (2/6), Deeptrax Records presents: Roy Davis Jr. (USA) (27/6),
Finale Kleine Prijs van Fryslân 2016 (4/6), Ondergronds: Yakumo + OIJ + Wake Island (7/6).

LEEUWARDEN – Bij het horen van de muziek van Ana Popovic, valt meteen op dat we te maken hebben met een doorgewinterde bluesgitariste. Deze week staat ze in Neushoorn en speelt ze haar nieuwe driedubbele album ‘Trilogy’ (donderdag 2 juni, 20:00, Grote Zaal).

Ana Popovic is niet vies van ouderwetse gitaarsolo’s met een snerpend randje. Live wordt ze omringt door een meer dan formidabele band die zorgt voor de fijne baslijntjes, funky slagjes en naadstrakke ritmes. Ondertussen heeft Popovic ook net een nieuw album uitgebracht genaamd Trillogy, toert ze intensief en speelt ze na Neushoorn op het Holland International Blues Festival in Grolloo.

House-legende Roy Davis Jr. uit Chicago heeft zijn dromen al lang en breed waargemaakt. Tijdens zijn dj- en producecarrière gaat hij heel Europa door en ook Neushoorn staat op zijn lijstje (vrijdag 3 juni, 22:00, Arena Zaal). Als één van de weinigen kan hij zeggen dat hij een bijdrage heeft geleverd aan het vormen van de hedendaagse elektronische muziek: Roy Davis Jr. is een waar dj-genie. Nadat onlangs de ziekte MS bij hem is vastgesteld, schreef hij zijn fans minder te gaan touren maar tijdens de optredens dan ook alles te geven. We zijn trots hem te mogen ontvangen.


Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl