Bluesgitarist Julian Sas komt met nieuw album naar Neushoorn

Deze week in Neushoorn: Noordelijk Film Festival, Risin’ Up, Julian Sas en Remind

LEEUWARDEN – Bluesgitarist Julian Sas, befaamd om zijn gitaarspel van internationale allure, komt met een nieuwe plaat naar Neushoorn. Al sinds de jaren negentig maakt hij menig zaal, schuur, kelder en zolder onveilig.

Coming Home, zo heet het nieuwe album van Julian Sas. Want na een tour, na lange uren in de studio, na weer een avontuurlijke zoektocht naar het onbekende, is thuis altijd de plek waar je terugkeert. Ook in een muzikale zin voelt deze bluesrock-plaat als thuiskomen, een plaats waar je liefde vindt en jezelf kunt zijn. De combinatie van vette Hammondorgel-licks, groovende gitaren en een lekkere rauwe stem, zorgt ervoor dat Sas het publiek van begin tot eind weet te boeien. (zaterdag 12 november, 20:00 uur, Arena).

Deze week staat Leeuwarden vijf dagen lang in het teken van het Noordelijk Film Festival. Er wordt ook een aantal filmspecials in Neushoorn getoond, waaronder Atlantic. In deze documentaire worden drie kleine visserijgemeenschappen gevolgd, die strijden om hun manier van leven in stand te houden (donderdag 10 november, 17:45 uur, Arena). Op donderdag 10 en zaterdag 12 november presenteert Neushoorn een documentaire op het Noordelijk Film Festival over legendarische band Oasis. De feestelijke afsluiter van de filmfestival-zaterdag, met dj Pete Blaker, vindt plaats in Neushoorn Café.

Risin’ Up biedt een podium voor zowel de beginnende als de gevorderde rappers. In verschillende categorieën krijgen rap rookies maar ook ervaren hiphoppers de kans te laten horen wat ze in hun mars hebben (vrijdag 11 november, 20:00 uur, Arena).

Clubavond Remind staat in het teken van r&b en hiphop uit vervlogen tijden. De originele videoclips worden getoond op grote videoschermen en de vaste dj-crew Ricardo Silvio, Manie en DJ Teknix trakteert het publiek op de beste r&b- en hiphophits (zaterdag 12 november, 22:00 uur, Grote Zaal).

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl