Zwemseizoen buitenbad Gytsjerk van start

GYTSJERK – Op zaterdag 25 april gaat openluchtzwembad De Sawn Doarpen weer open voor publiek. Om 10.30 uur openen wethouder Houkje Rijpstra en het bestuur van SWIM! het zwemseizoen, dat tot en met 11 september 2015 duurt. De toegang is tijdens de openingsdag gratis.

Feestelijke opening

Na de feestelijke opening van het zwembad, start om 13.00 uur het Sawn Doarpen Volleybaltoernooi. Voor de kinderen is er vanaf 11.00 uur een rommelmarkt. Natuurlijk is er ook in het water genoeg te beleven.

Volop waterpret

In Gytsjerk is nog één van de weinige openluchtzwembaden van Friesland te vinden. Op 25 april vieren we dat bezoekers weer de hele zomer kunnen genieten van zwemmen in de buitenlucht. Want buitenzwemmen is een feest. Zwembad De Sawn Doarpen biedt volop waterpret, van fanatiek baantjes zwemmen tot recreatief zwemmen in het familiebad met glijbaan. Ook worden er regelmatig buitenactiviteiten georganiseerd. Kijk voor informatie over de openingstijden en alle spetterende activiteiten op www.sawndoarpen.nl.

SWIM!
Dat er een openluchtzwembad is in Gytsjerk is niet vanzelfsprekend. Vijf jaar geleden werd het met sluiting bedreigd omdat de onderhoudskosten te hoog werden. Burgers vonden het behoud van het zwembad echter dusdanig belangrijk dat ze een stichting oprichtten en toezeiden jaarlijks twintigduizend euro bij elkaar te brengen als het zwembad daardoor open kan blijven.

Het bestuur van SWIM! (oftewel Stichting Laat Trynwâlden Zwemmen) kreeg dat ook dit jaar weer voor elkaar. Het zwemseizoen wordt dan ook geopend met een ludieke actie, waarmee het bijeengebrachte bedrag symbolisch wordt overhandigd aan de college- en gemeenteraadsleden van Tytsjerksteradiel. Meer informatie over SWIM! staat op hun website: www.laattrynwaldenzwemmen.nl.