Workshop ‘Zelf kruidentuin aanleggen’ in de Kruidhof te Buitenpost

BUITENPOST – Op zaterdag 16 mei organiseert botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost weer een workshop zelf een kruidentuin aanleggen. Koken met verse kruiden is helemaal van dit moment en of u nu groot of klein woont, er is altijd wel plek voor een kruidentuintje. Het (vroege) voorjaar is het ideale moment om te starten met de aanleg van een kruidentuin, of het her- aanleggen van een al bestaande kruidentuin. 

De workshop begint met een rondleiding door onze tuinen waaronder de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West Europa. Ook in onze grote keukenkruidentuin en de Kloostertuin vindt u volop bijzondere kruiden. We staan uitgebreid stil bij de verschillende soorten keukenkruiden. We gaan in op grondbewerking: droge grond, natte grond en voor welke planten dit juist wel of niet geschikt is. Daarna helpen wij u op weg met het maken van een beplantingsplan voor uw eigen tuin of balkon.

De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur en kost € 15,00 inclusief cursusmateriaal, verse kruidenthee en een kruidenplantje uit onze eigen kwekerij. Na afloop heeft u de gelegenheid planten en kruiden te kopen in de grote Verkooptuin van De Kruidhof en kunt u de 17 thematuinen en het IJstijdenmuseum op eigen gelegenheid verder bekijken. Bij slecht weer vindt de workshop plaats in de kas van De Kruidhof. Er kunnen maximaal 15 personen aan de workshop deelnemen. Opgave via info@dekruidhof.nl.