Woonmarkt in gemeentehuis Damwâld

DAMWÂLD – Iedereen die overweegt een huis te kopen kan op zaterdag 11 april terecht in het gemeentehuis van Damwâld voor de woonmarkt. Net als in vele Friese gemeenten is op de woonmarkt in Damwâld veel informatie te vinden over welke woningen te koop zijn, mogelijkheden voor energiebesparing, financiering en extra voordelen. Men krijgt op die dag van 10 tot 15 uur op één plek informatie en advies over allerlei provinciale en gemeentelijke subsidies en regelingen.

Wie op deze dag of in de daarop volgende vier weken een woning koopt, krijgt een pakket aan voordelen, aangeboden door de provincie Fryslân. Dit pakket bestaat per woning uit:

  • 2.800 Friese energiepremie
  • 5.000 voordeel aan renovatieregeling
  • Een aankoopmakelaar voor € 995,00
  • Lokale acties en kortingen

Bezoekers van de woonmarkt maken daarnaast kans op een Ipad, beschikbaar gesteld door de deelnemende bedrijven.

De woonmarkt maakt deel uit van het woonoffensief. Er is tot 1 mei 2015 de tijd om gebruik te maken van de kortingen en regelingen die het woonoffensief biedt. Meer informatie is te vinden op www.woonoffensief.nl. Woonoffensief Fryslân maakt onderdeel uit van Wurkje foar Fryslân en is een initiatief van de provincie Fryslân, de Friese gemeenten en alle makelaarsorganisaties.

Waarom een Woonoffensief?

De woningmarkt verdient een duwtje! Niet langer alleen maar negatieve berichten, maar juist een positief geluid. Ook de makelaardij, financiële instellingen, notariaat, woningcorporaties en de bouw- en duurzaamheidssector in Fryslân gaan voor het Woonoffensief! Allemaal met dezelfde gedachte: wat kan elke partij doen om de woningmarkt en de werkgelegenheid in deze voor Fryslân zo belangrijke sector op gang te helpen? Waar kunnen maatregelen of programma’s versneld worden? Zo blijft het wonen in Fryslân toegankelijk.

 

Voor meer informatie: www.woonoffensief.nl.