Wilde wielrenners

DOKKUM – Beste mènsen, ik bin in staat om hier een knetterend vloekwoord del te skrieven. Ik kort ut nou mar even af: ,,GVD”. Die verrekte wielrenners!! Met een bloedgang op de krûsing afsjese en d’r fanût gaan dat ze ut krekt hale kinne met allemachtigst gevaarlyke maneuvres wèrdeur ik in de ankers mut met de Ford Fiesta en de seun van bijna vier jaar dèrdeur een opskeur krijt van de gordel en in histerisch janken ûtbarst. DANK U, VERRÜCKTE FAHRRADCROSSER…. LUL!

Ja sorry hoor maar, dit moest ik even kwiit. Die fietser sil sien best wel deen hewwe om een record del te setten op de route Dokkum – Wierum maar dèr hew ik gien boodskap an. Silst godver maar een exident krije met su’n tweewieler. Binst bijvoorbaat al fout omdat de fietsers beskermd binne. Mooi is dat. En sulken mar rücksichlos hun gang gaan op de openbare dyk. Ût interesseert mij gien hol as sunnen skield van ut asvalt haald wurd. Nee echt niet.

Nou sit disse biker natuurlyk bij De Kalkman in Wierum op ut terras met een sjacherijnige harses te bedenken hoe sien record d’r ût sien had as ik dèr niet met de auto een opstakel veur hem was. Nou hij kin van mij in dat verrekte Energydrankje smore!!

Ik weet natuurlyk ook niet seker of hij wel naar Wierum fietst is, dat skeelt.

Enkele dagen later werd dit filmpje gemaakt: Voorbeelden van arrogant gedrag van wielrenners

Harmen Poortman