Vormgever en Beeldend therapeut start Verwonderatelier en opent Expositie Vrijheid

DOKKUM – Vormgever en pas afgestudeerd Beeldend therapeut Baukje Brander start binnenkort als zelfstandig ondernemer. Voorafgaand aan het zelfstandig ondernemen is zij in oktober 2015, begonnen met een Verwonderatelier, en is ze initiatiefneemster van het project Expositie Vrijheid. Haar Verwonderatelier is een creatief broednest en staat aan het begin van een nieuw avontuur. Dat avontuur wordt op zaterdag 28 november 2015 geopend bij haar thuis, met de Expositie Vrijheid. Tijdens deze expositie geven een vijftal beginnende kunstenaars, ieder op geheel eigen wijze, uitdrukking aan het thema Vrijheid. De expositie is tussen 10.00 u. en 16.30 u. en is gratis toegankelijk voor kinderen en volwassenen.

Expositie Vrijheid is ontstaan vanuit een verlangen naar zingeving en onderlinge verbondenheid. Met het thema Vrijheid verwacht Baukje aansluiting te vinden bij een breed publiek. Vrijheid spreekt bij veel mensen, ongeacht leeftijd en sociaal-culturele achtergrond, tot de verbeelding.

In samenwerking met de deelnemende kunstenaars, hoopt ze, met de expositie een bijdrage te leveren aan bewustwording van de verschillende aspecten van Vrijheid. Tevens is de expositie een ontmoetingsplek, waar creatieve en ondernemende mensen, op een niet alledaagse wijze, met elkaar en met toekomstige opdrachtgevers in contact kunnen komen. De expositie is bij Baukje thuis en heeft daarmee een toegankelijke plek in de wijk; mensen die normaal gesproken een galerie of tentoonstelling voorbij zouden lopen, kunnen nu, dichtbij huis en laagdrempelig, kennismaken met diverse beeldende objecten.

De deelnemende kunstenaars hebben allen geen of weinig ‘professionele’ ervaring, met het laten zien van eigen beeldend werk. Het Verwonderatelier biedt deze mensen in de vorm van de expositie Vrijheid, ruimte, voor het (her)ontdekken van eigen creativiteit en andere kwaliteiten. Met haar Verwonderatelier, richt Baukje zich op de mogelijkheden die ontstaan in de ontmoeting met mensen en situaties. Graag neemt ze ieders persoonlijke kwaliteiten en eigen kracht, als uitgangspunt in de ontmoeting. Onderlinge relaties ziet zij als proeftuin; mensen kunnen daarbinnen en daarbuiten, voor elkaar verschil maken tussen vrijheid en onvrijheid.

Het Verwonderatelier staat in de kinderschoenen; haar ontwikkeling is te volgen via Facebook (baukje brander verwonderatelier) en www.verwonderatelier.nl