Voormalig schoolgebouw IBS De Westreen verkocht

DAMWÂLD – Dwaande logoDe gemeente Dantumadiel heeft het voormalig schoolgebouw IBS De Westreen verkocht aan Kingma’s bouwbedrijf uit Buitenpost. Dit bouwbedrijf gaat in het gebouw aan de Eskdoarn in De Westereen elf appartementen/studio’s realiseren voor een brede doelgroep zoals senioren, starters, begeleid wonen of crisisopvang, of een mix daarvan.

Het bedrijf ziet zeker in De Westereen en omstreken vraag naar de kleinschalige appartementen, welke variëren in grootte. Er zal technisch herstel van het gebouw zoals nieuwe kozijnen en isolatie van het dak) plaatsvinden en er worden duurzame aanpassingen gedaan, zoals het aanbrengen van zonnepanelen. Verder is aandacht besteed aan de inrichting van het terrein en parkeren. Het karakter van de school wordt bewaard in dit plan “Wonen tussen schoolbord en schommel”.

Door de ontwikkeling van een nieuwe Brede School in De Westereen, is het schoolgebouw overbodig geworden. Het gebouw is daarom bij inschrijving verkocht. In de huidige markt is er steeds meer belangstelling om bestaande gebouwen te herbestemmen met een passende invulling, dat is tevens een duurzame oplossing. Daarom is gekozen om deze locatie inclusief het gebouw op de markt te brengen.