Unieke opening vernieuwde centrum Feanwâlden

FEANWÂLDEN – Op donderdag 4 juni 2015 vindt er in Feanwâlden een uniek evenement plaats. In het centrum van het dorp wordt de Jûn fan De Koemarkt georganiseerd: een soort ‘night of the proms’ voor jong en oud. Fryske artiesten Syb van der Ploeg, Elske DeWall, Rients Gratama en Femke de Walle geven op de gerevenoveerde Koemarkt een spetterend concert samen met het Nederlands Politie Orkest. Voor de kinderen wordt de befaamde Cool Kids Party aangeboden. DJ Syb van de Doelleazen zal op zijn eigen eigenwijze manier een bijdrage bieden. Aanleiding voor dit feest is de oplevering van het vernieuwde centrum van Feanwâlden.

Het dorpshart van Feanwâlden heeft een ingrijpende facelift ondergaan. In 2013 bereikten de gemeente en woningcorporatie Thús Wonen overeenstemming over de aankoop van het pand van de Hubo op de Koemarkt. Hierdoor kon de Hubo in 2014 worden afgebroken en heeft de Koemarkt een verbinding gekregen met de Haadstrjitte. Er is een open plein ontstaan waardoor de zichtbaarheid van de winkels is verbeterd. Vervolgens ging de schop in de grond in de straat ‘De Haven’ in Feanwâlden. In het dorpscentrum van Feanwâlden is een nieuw straatbeeld gecreëerd. Wethouder en gedeputeerde zullen bij de openingshandeling betrokken zijn.

Om de oplevering van het nieuwe centrum te vieren wordt groots uitgepakt met grote namen uit de muziekwereld die bijna allemaal een rechtstreekse link hebben met Feanwâlden. Syb van der Ploeg gebruikte Feanwâlden als uitvalsbasis tijdens zijn succesjaren met De Kast. De zussen Femke en Elske de Walle zullen in Feanwâlden geen nadere introductie nodig hebben, aangezien ze er zijn opgegroeid. Rients Gratama, nestor van de Fryske variété, maakt het hoofdprogramma compleet.

De n fan De Koemarkt wordt begeleid door het Nederlands Politie Orkest. Bijzonder hieraan is dat de vader van Elske en Femke, Feanwâldster Tjeerd de Walle, trompettist is in dit orkest. De Walle neemt na 36 jaar afscheid van het orkest, dus ook voor hem belooft het een bijzondere avond te worden. Het programma wordt compleet gemaakt met DJ Syb fan de Doelleazen. Syb (Sybren Schaafsma) heeft de Fryske muziekscene de laatste jaren lekker wakker geschud met zijn remakes van diverse Fryske popsongs. Gezien de, nu al, enorme belangstelling, belooft het een zeer succesvolle avond te worden!

Wat: Jûn van De Koemarkt

Met: Syb van der Ploeg, Elske DeWall, Rients Gratama, Femke de Walle, het Nederlands Politie Orkest, Cool Kids Party, DJ Syb van de Doelleazen

Wanneer: donderdag 4 juni 2015 van 17.00 tot 23.00 uur

Waar: De Koemarkt in Feanwâlden

Toegang: gratis