Tweede editie indoor metalfestival Eggbangers Ball

LEEUWARDEN – Op zondag 5 april organiseert Poppodium Romein, in samenwerking met de Friese metalfestivals Dokk’em Open Air, Into the Grave en poppodia Iduna en Bolwerk, voor de tweede maal het metalfestival “Eggbangers Ball” in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Het festival zal, verdeeld over diverse zalen, zo’n 14 (inter-) nationale acts herbergen. Net als vorig jaar zal ook de contest “Highway To Hell” onderdeel zijn van het festival, de winnaar van deze wedstrijd zal zowel het festival Into The Grave als Dokke’m Open Air mogen openen. Daarnaast is er ruimte voor randprogrammering en een metalmarkt. De entreeprijs bedraagt € 15,- en de voorverkoop start zaterdag 14 februari om 10.00.

Ook dit jaar vormt Eggbangers Ball het toneel voor de inmiddels traditionele bandcompetitie ‘Highway to Hell’. Nieuw is dat ook bands uit de provincies Groningen en Drenthe zich mogen aanmelden, voorheen was dit alleen de provincie Friesland. Uit de aanmeldingen zullen 4 bands geselecteerd worden voor een optreden op Eggbangers Ball. Daar zal een jury samen het publiek de beste band aanwijzen. De winnaar krijgt een speelplek op beide festivals, Into the Grave en Dokk’em Open Air.

Dat Friesland een metalprovincie is met een actieve ‘scene’, is geen nieuws. Met twee grote buitenfestivals en een flink aantal concerten in de diverse podia door de provincie komt de liefhebber van het stevige genre goed aan zijn trekken. Het enige wat nog ontbrak was een groot indoorfestival. Daar kwam sinds vorig jaar verandering in, want de Friese festivals besloten samen met de poppodia, de handen in één te slaan en deze lacune te vullen met het festival ‘Eggbangers Ball’.

Het festival vindt plaats in een niet direct voor de hand liggende omgeving: Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. De Stadsschouwburg is doorgaans het decor voor ballet, theater en musicals, maar voor deze ene dag dus even niet en wordt het dé verzamelplek voor metalliefhebbers uit het noorden. Speciaal voor die gelegenheid zal de Harmonie worden omgebouwd tot een plek waar die liefhebber zich thuis zullen voelen. In twee zalen zullen bands uit binnen- en buitenland spelen, maar er is ook een metalmarkt en een ‘metal hang-out’ met randprogrammering.

Tickets voor Eggbangers Ball kosten slecht € 15,- en zijn vanaf zaterdag 14 februari 10:00 verkrijgbaar via de website van Poppodium Romein (www.poppodiumromein.nl) en de Facebook pagina van Eggbangers Ball (www.facebook.com/eggbangers)

Bands die willen deelnemen aan ‘Highway to Hell’, en afkomstig zijn uit één van de drie noordelijke provincies, kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar info@intothegrave.nl.