The Mysterons in Podium Asteriks L’warden

LEEUWARDEN – Op vrijdag 1 mei doen The Mysterons Podium Asteriks aan met hun psychedelische grooverock. Passende support komt op deze avond van The Womb en Kin. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via de website van Asteriks, of bij King Kong Records in Leeuwarden.

The Mysterons bestaat uit een stel jonge en talentvolle Amsterdammers met een zwak voor psychedelische 60s en 70s-grooves. Het liefst nog met overstuurde orgelklanken en gitaar-riffs erin. The Mysterons is een afspiegeling van deze gedeelde voorliefde, want dat is precies hoe de band zelf klinkt. ‘Psych, groove-‘n-garage’ is hoe ze hun geluid zelf omschrijven.

De vijf leden van The Mysterons kennen elkaar van het Conservatorium en hebben al flink naam gemaakt in de muziek: drie mannen spelen in Jungle By Night en ook Pauw-gitarist Brian Pots is van de partij. De met Lou Rhodes vergelijkbare stem van zangeres Josephine van Schaik maakt de catchy nummers van The Mysterons compleet. Onlangs kwam de band met een debuut-EP.

The Womb, voorheen bekend als Pop Up Animal Kids, trok zich 2 jaar geleden terug om naar hartelust te experimenteren, componeren en op te nemen. Met als resultaat een gloednieuw geluid, een nieuwe bezetting, een nieuwe bandnaam, én een album, die later dit jaar uitkomt. De songs van the Womb gaan van hard naar zacht, en van groovy naar psychedelisch, met vele muzikale lagen en space-soundscapes.

Ook te zien deze avond: KIN. Een Engels/Hollands kwartet met Groningen als thuishaven, maar waarvan zangeres Kim Foster uit Manchester komt. Ze maken lekker rammelende en hypnotiserende songs met warme vocalen, orkestrale gitaren en een stuwende ritmesectie. Luide post-rock die op het podium voor een fascinerende en meeslepende trip zorgt.

Een dag later speelt Broeder Dieleman in de Kanselarij, dit concert wordt gepresenteerd in samenwerking met Explore The North. In het voorprogramma staan Hilbrandt met zijn donkere zeemansliederen en dichter Tsead Bruinja. Een week later staat My Baby (8/5) op de planken van Asteriks, waarna op 15 mei Podium Asteriks haar vijfde verjaardag viert. De laatste shows van het seizoen zijn inmiddels bevestigd: Antwerp Gipsy-Ska Orkestra (12/6), King Ayisoba (19/6) en Rolo Tomassi (26/6). Meer info en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl