The Cool Quest vrijdag in Podium Asteriks te Leeuwarden

LEEUWARDEN – De hiphop/funk formatie The Cool Quest speelt op vrijdag 27 februari in Podium Asteriks. De band uit Zwolle met roots in Sneek is hard op weg naar een landelijke doorbraak, met uitverkochte clubshows en een sterk debuutalbum. Support is van de Groninger rapper Mulu. Tickets kosten vijf euro en zijn te koop op podiumasteriks.nl of bij King Kong Records in Leeuwarden.

Debuutalbum Funkin’ Badass lijkt te zorgen voor een landelijke doorbraak voor The Cool Quest. De energieke, funky hiphop met sterke raps van frontman Vincent Bergsma bracht ze tot 3FM Serious Talent, Radio 6 Soul&Jazz Talent en een succesvol optreden op Noorderslag. Nu zitten ze midden in een clubtour met uitverkochte shows door het hele land, voor het festivalseizoen staan inmiddels al 45 shows geboekt. Podium Asteriks mag daarom niet ontbreken.

Single Shine laat zien waar de nieuwe Cool Quest voor staat. Waar vorige EP In Spite Of nog wat voorzichtig was gaat de band nu een versnelling hoger. Dikke synthesizers, harde beats en uitstekende saxofoon-hooks. De energie van de plaat weten ze live op een podium nog eens te overtreffen. Daarmee is The Cool Quest een van de beste Nederlandse hiphop-acts van het moment.

Support komt deze avond van grote belofte Mulu. De Groninger rapt al sinds hij kan praten en stond eerder al in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Een mooi avondje hiphop in Asteriks dus.

In de maand daarop zijn The Ex (experimentele punk, 6/3), DIFF (EP-presentatie, 7/3), King Champion Sounds (post-punk, 13/3), Raketkanon (hardcore sludge, 20/3) en de albumpresentatie van Broken Brass Ensemble (New Orleans Brass, 27/3) te zien in Asteriks. Meer info en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.