Paardendagen Tytsjerksteradiel met avondconcours

BURGUM – Tytsjerksteradiel is van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 juli weer het toneel van de jaarlijkse Paardendagen. Met ook nu weer een afwisselend en bomvol programma met keuringen, optredens, kampioenschappen en een avondconcours op vrijdag 17 juli. Een (gratis) evenement waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer reikhalzend naar uitkijkt.
Programma

Het evenement trapt donderdagmiddag 16 juli om 13:00 uur af met dressuur. De organisatie van deze dressuur is in handen van fokvereniging ‘Ta it Bihâld’ uit Burgum. Vrijdag 17 juli staan er verschillende competities op het programma. Denk aan wedstrijden met tuigpaarden, pony’s en het Engelse ras Hackney. Na de ponykeuring volgt er in de avond nog een avondconcours, Zaterdag 18 juli, de slotdag, zijn er onder meer twee kampioenschappen tuigen van het Fries Ras 1 span dames. Tijdens dit kampioenschap wordt er gestreden om de regionale- ennationale titel. Het hele programma is terug te lezen op www.paardendagentytsjerksteradiel.nl
Behoud Friese culturele erfgoed

Voor het behoud van het Friese culturele erfgoed is de betekenis van de outdoor concoursen van zeer belang. Het is daarom absoluut de moeite waard en noodzakelijk om het niveau van voorgaande jaren in stand te houden. Ook de samenwerking met de Gezamenlijke Concoursen Fryslân wordt om die reden gesteund door de provincie Fryslân, de Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” en de gezamenlijke Friese Rabobanken.
Bezoek ook de Paardendagen!

We heten u van harte welkom om dit paardensportevenement bij te wonen. De Paardendagen zijn te bewonderen op de concoursterreinen in Garyp. U vindt dit terrein met ruime parkeerplaatsen door de borden Paardendagen te volgen. Voor het publiek een evenement om naar uit te kijken met gratis parkeren en toegang. Voor de sponsors de plaats om op ontspannen wijze de zakelijke contacten aan te halen en uit te diepen. Bekijk alvast foto’s op www.paardendagentytsjerksteradiel.nl om een impressie te krijgen of om het hele programma nog eens rustig door te nemen.