Nog maar drie dagen vakaansje en nou al myn nocht

DOKKUM – Nou ménsen, ut is su veer… we hewwe fakaansje! Waren we an toe, of niet dan? Wat een gebliksum. Die kleine jonge van oans moest eerst nog even traktere op de peuter want hij is dalykst in augustus jarig en dan mut dat nog even veur de holiday. Hij zat in twee groepen dus dat was tweu keer raak. Dure bedoening, maar ach… hij is ook oans ienigste.

Maar nou binne we moai klaar. Zes heule weken hewwe we him om ‘e toanen. En dat is niet su slim maar, we binne nou dit weekend met ‘m onderweg en we hewwe de chocola al yn de gordienen. Vervolgens staat hier op maandagmorgen om half negen de eerste boarter veur de deur. De rem is d’r nou al ôf. En natuurlijk hewt heit ’t allemaal deen, dus binne Rik en ik mar even in de auto weg gaan. Ook een ferhaal appart: Airco stuk, jaah met disse dagen. Mooi klaar, dus de ergernissen stapele zich al op. En veur de genen die my vaak riiden sien op The Almost Harley: Die is ook fien… Ik suu dat self even fikse maar ja, ik hou niet veur niks een reünie veur de Leao en niet veur de Lts. Ik draaide de skroefdraad van de bougie naar de bliksum.

Dat gebeurde in mien prachtig mooie skuur die ik veur dit soart therapiebezigheden had inricht en ja, dat is dus ook oans fakaansjehûske! Maar, de radio is ook naar de hel. Dus gien arbeidsvitaminen. Dér leit ’t ook aan denk ik. Noh, su is ’t wel dûdelyk wér hier de fakaansjegelden aan besteed wurdde. Gien reiske in ’t verskied. Althans, we hadden een fakaansje wonnen. Mien wiifke wint wel ’s wat met dat deel-like-en-win-gedoe. maar dan krij je de coupon in hûs en dan bliekt dat die allinich geldig is BÛTEN de skoalfakaansjes. En dan is d’r gien hond op die campings en sit je dér dus ook opskeepd met je seun die d’r niks aan vient omdat hij gien vriendsjes make kin. En krekt as ik klaar bin met dit stukje herkenningstekst sil ik de parasol optrekke en breekt ’t koordsje…

Komt jim dit bekend veur?… Jaah, docht ik al…Groetnis en fijne fakaansje,

Harmen Poortman