Nieuwjaarsborrel met 2manykofferdjs en Maask

LEEUWARDEN – Op zaterdag 9 januari proost Asteriks op het nieuwe jaar met een nieuw concept. Een dj-cover-act door 2manykofferdjs, aangevuld met beatboxer Maask. De entree is zoals gewoonlijk 5 euro, inclusief een gratis drankje. Kaarten zijn online verkrijgbaar en bij King Kong Records in Leeuwarden.

De potentie van 2manykofferdjs is ongekend, geïnspireerd door de grote voorbeelden van 2manydjs. Visualmagiër Richard Toepoel (bekend van Beun & Haas Visuals) en DJ Rick Klap (bekend van Leeuwarder dj collectief Nokturne onder de naam Klapf) vormen samen 2manykofferdjs. De mannen delen een gezamenlijke passie voor 2manydjs. Voor Richard was het een inspiratie voor zijn visuals, voor Rick de inspiratie om ook te willen draaien. Een eenmalig project bovenin de Oldehove tijdens het UITfestival Leeuwarden krijgt hiermee een veelbelovend vervolg, met de primeur in Asteriks.

Maask kennen we al iets beter, net als de rest van Nederland. De Leeuwarder stemkunstenaar/ beatboxer gaf één van de betere optredens op het Amsterdam Dance Event dit jaar en deed daar waar hij goed in is: een feestje bouwen. In 2013 wist hij het truckpodium op Welcome To The Village bijna te kantelen, gerust een garantie voor een succesvolle aftrap voor een nieuw Asteriksjaar.

Een week later vindt Astersonic plaats: op vrijdag 15 januari spelen Black Honey (UK) De Underjordiske (DK) en Núria Graham (SP) in Asteriks. The Black Heart Rebellion uit België staat een week later (22 januari) op de planken, gevolgd door het eveneens Belgische Isbells op 29 januari.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl