Lekkere Geile Galia

DOKKUM – Ja gienien komt op su’n titel, dat weet ik. Maar dérveur mut je ook bij mij weze. Ik bin even aan ’t werk op dit stuit en dér vliegt my steeds een mug om ‘e kop. Ik krij dat beest maar niet te pakken. Su krekt hoopte ik dat ‘r naar bûten vliege suu maar dat ging over. En dér krekt zat ‘r te tuutsjeboartsjen met een andere mug! Toen docht ik wel even:

 

,,Hoe kom je dér nou op”, hoor ik jim denken. Nou ’t sit su. Ik hew een hele lieve vriendin. Ja Betty Visser dat is mien verloofde, dat blieft ze ook. Maar, d’r is nog een tweuden in myn leven. Die is op myn pad komen via de kerk. Jaa, deur een begravenis van een heule goeie vriend van oans beiden. En zij houdt van meloen. Ik meer van prûmen maar zij dus van meloen. En ze vertelde my een ferhaal over een vrouw die een gehoortest dee. Voor ‘hut’ verstond ze (k)ut en voor ‘geel’ verstond ze… juust. Nou, kinst wel na gaan: Pilske d’r by en een heerlijk sappige:

 

“t sap loopt my nou al in de mond. Maar, su as ik al sei bin ik op dit stuit aan’t werk en maak ik veur jim even tiid om dit geouwehoer te uploaden. Ik hew dér de groatst mogelijke moeite met om dat te combineren met wér ik eigenlijk veur betaald wurd: ‘T ûtmixen van gelûdsfragmenten en reclamemateriaal. Ja en dan krij je dus een:

 

Ik nim ‘r nog ien, veuruit…

Harmen Poortman