Left Lane Cruiser en Zuco 103 op Podium Asteriks in Leeuwarden

LEFT LANE CRUISER - Trio 1LEEUWARDEN – Deze week staan er twee shows op het programma van Podium Asteriks: donderdag 19/11 speelt het Amerikaanse Left Lane Cruiser rauwe bluesrock, een dag later brengt Zuco 103 hun dansbare brazilectro naar Leeuwarden. Kaarten voor beide shows zijn online en bij King Kong Records te krijgen voor vijf euro.

Left Lane Cruiser is een trio met behoorlijk rauwe blues, die je misschien eerder in de drassige swamps van Mississippi zou verwachten. Het doet denken aan hillbilly punkblues, aangelengd met een rockende garagesound en stampende boogie waarop de baardmannen van ZZ Top het patent opeisen. Left Lane Cruiser trapt hard op de pedalen voor nog meer overstuurde noise. Niet bijster subtiel maar wel uiterst geschikt om een wild feestje op stoom te laten komen. Dus voor deze keer een uitzondering met een show op donderdagavond.

Sunday Kids opent de avond: de rockband heeft net een deal getekend met Suburban Records voor de release van hun tweede album Sweet One. Het album verschijnt op 16 oktober. Afgelopen april werd de eerste single Along The Way al aangekondigd als song onder de 2015 campagne van Grolsch Kornuit. De video werd in drie maanden tijd al meer dan 100.000 keer bekeken. De vier mannen geven een heerlijke eigen draai aan oer-Amerikaanse genres als blues, country, Americana en rock.

Lilian Vieira, Stefan Kruger en Stefan Schmid staan internationaal bekend als de pioniers van brazilectro, een smakelijke cocktail van samba en elektronische muziek. Ze veroverden met gemak zo’n beetje de hele wereld en speelden op festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Fuiji Rock Tokyo en Rock Werchter. De bandleden gingen een tijd geleden solo op avontuur (Lilian Vieira tourde met haar sambasoul en Stefan Kruger en Stefan Schmid speelden met Caro Emerald), maar duiken nu weer de studio in.

Secret Rendezvous bestaat uit Sietske Morsch en Remi Lauw. Eerder werden ze al vergeleken met Jessie Ware en Little Dragon, maar hun sound noemen ze zelf Future/Electronic/Soul. De band schopte het onlangs tot 3FM Serious Talent en speelde op het Liverpool Sound City festival. Momenteel zijn ze nog druk aan het try-outen in de Popronde, volgend jaar komt hun nieuwe album uit.

Een week later, op vrijdag 27 november staan Bewilder en Douglas Firs op het programma. De maand november wordt afgesloten door The Sleaze Express (zaterdag 28/11), met daarin The Deaf, zZz en Green Hornet. In december staan ondermeer Alamo Race Track, Hallo Venray en Maison du Malheur in Podium Asteriks.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl