Kinderen uit Dokkum planten bomen in Fonteinspark tijdens boomfeestdag

DOKKUM – Tijdens de jaarlijkse Boomfeestdag op woensdag 18 maart planten 130 kinderen van basisscholen De Bron, Burgerschool, De Regenboog en de Bonifatiusschool uit Dokkum 30 bomen in het Fonteinspark. Het planten van de bomen is onderdeel van de herinrichting van de Fonteinslanden. Om die reden is de boomfeestdag in de gemeente Dongeradeel dit jaar extra groot aangepakt.

Onder leiding van TSJEK-presentator Raynaud Ritsma openen burgemeester Marga Waanders, wethouder Pytsje de Graaf en gedeputeerde Johannes Kramer de boomfeestdag. Na de opening zingen de kinderen met Raynaud Ritsma het officiële boomfeestdaglied “Het is tijd”. Als herinnering aan deze bijzondere dag planten een aantal kinderen samen met de burgemeester, wethouder, gedeputeerde en Bram Bonnema, voorzitter van de Boomfeestdagcommissie Fryslân vier vruchtbomen in het park.

Na afloop van het planten van de bomen lopen de kinderen in het park rond de Meersloot een natuurbelevingsroute. Deze route is in samenwerking met It Fryske Gea, Staatsbosbeheer, IVN en Landschapsbeheer Friesland uitgezet.