John Coffey in Podium Asteriks L’warden

LEEUWARDEN – Podium Asteriks staat voor een bijzondere avond met een bijzondere band. John Coffey brengt hun stevige sound op vrijdag 17 april naar Leeuwarden voor een Asteriks Special. De show, die wordt voorafgegaan door Magnetic Spacemen, raakte al ver van te voren uitverkocht.

De mannen van John Coffey maken er een gewoonte van elke club waar ze spelen vakkundig af te breken. Met meer dan 130 shows en festivals op zak weten ze inmiddels prima hoe dat moet. Vorige zomer maakte het vijftal al flink indruk op Welcome to The Village. De ongekroonde koningen van de garagerock kwamen begin dit jaar met hun nieuwe plaat The Great News.

 De mannen uit Utrecht doken het oefenhok in, belden Amerikaanse producer Matt Goldman op en maakten 11 stevige nieuwe tracks die samen het tweede album vormen. De plaat kan rekenen op geweldige recensies en wordt door velen gezien als dé Nederlandse rockplaat van het jaar. Na de release in de Melkweg doen ze een kleine tour, uiteraard met Asteriks op de route.

De support komt deze avond van Magnetic Spacemen. Nog zo’n lekker hard garagerockbandje met een energieke liveshow. Een paar jaar geleden begonnen ze in een slaapkamer in Tuk, inmiddels zijn ze een stuk volwassener en harder. In oktober kwam de band met debuut-EP Baby Doll, met daaropvolgend een kleine tour door het land. Nu zijn ze dus op pad met de ‘grote broers’ van John Coffey.

Een week later, op vrijdag 24 april, is Rats on Rafts (new wave/postpunk) samen met The Homesick en It Dockumer Lokaeltsje te zien. Onlangs werden The Mysterons (1/5), My Baby (8/5) en Antwerp Gipsy-Ska Orkestra (12/6) aangekondigd. Meer info en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl