Gallowstreet Brass Band inn Asteriks te L’warden

LEEUWARDEN – Op vrijdag 10 april brengt Gallowstreet Brass Band hun veelzijdige New Orleans-brass naar Podium Asteriks. Kaarten kosten vijf euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van het Leeuwarder podium.

Een heerlijke brassband om op te dansen, met de fijnste blazers uit Amsterdam. En avond vol fijne afrobeat, stevige funk en traditionele brass, waar ook zomaar een top-40 danceknaller van het podium kan schallen. De mannen van Gallowstreet Brass Band bliezen vorig jaar namelijk Higher Ground van TNGHT nieuw leven in, wat inmiddels is uitgegroeid tot hoogtepunt in hun vele festivalshows.

Over festivals gesproken: Gallowstreet Brass Band brak de tent af op het afgelopen Pitch festival en speelde onlangs nog Where The Wild Things Are plat. In Leeuwarden zijn ze ook geen onbekende, op Welcome to The Village maakte het tiental vorige zomer veel indruk met hun eclectische mix van brass, hiphop, house en alles wat daar tussen zit. Nu op kleinere schaal in Podium Asteriks, waar het feest niet minder groot zal zijn.

Een week later staat John Coffey (hardrock uit Utrecht) voor een uitverkochte zaal. Op vrijdag 24 april is Rats on Rafts (new wave, 24/4) samen met The Homesick en It Dockumer Lokaeltsje te zien. Onlangs werden The Mysterons (1/5), My Baby (8/5) en Antwerp Gipsy-Ska Orkestra (12/6) aangekondigd. Meer info en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl