Eerste Koploperproject van start in gemeente Dantumadiel

DAMWÂLD – In het gemeentehuis in Damwâld startten donderdag 19 februari zeven bedrijven uit de gemeente Dantumadiel met het Koploperproject. Het Koploperproject helpt bedrijven, instellingen en gemeenten duurzamer te werken en ondernemen.

De avond werd geopend door wethouder Emke Peterson van de gemeente Dantumadiel. Age Knol van provincie Fryslân vertelde meer over de organisatie van het Koploperproject en hoe het traject het komende jaar zal verlopen. Het is de eerste keer dat bedrijven uit de gemeente Dantumadiel deelnemen aan een Koploperproject. 


Lievense CSO, het bedrijf dat de koplopers begeleidt bij het traject, gaf vervolgens in grote lijnen aan wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen inhoudt. In een werksessie met de bedrijven zijn de al bestaande duurzame oplossingen en de zogenaamde Quick Wins al aan het licht gekomen.

Aansluitend was het de beurt aan de bedrijven zelf. De zeven deelnemende bedrijven uit de gemeente stelden zich voor en vertelden waarom zij meedoen aan het Koploperproject. Ook de gemeente Dantumadiel zelf doet mee. Gemeentesecretaris en algemeen directeur Bauke Schat legde uit waarom en gaf voorbeelden van wat Dantumadiel op dit moment al doet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Fairtrade

In de pauze was er aandacht voor Fairtrade, eerlijke handel is namelijk een goed uitgangspunt als het om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat. Leden van de werkgroep Fairtrade uit Dantumadiel, Trienke Wierenga en Arnold Zuur, deelden fairtrade chocolade en muffins uit. De bedrijven kregen elk ook nog een Goodiebag met informatiemateriaal over fairtrade en een aantal fairtrade produkten.

Op de Foto: Van links naar rechts (ACHTER): Feije Feenstra (Feenstra Int. Transport), Sytze Wijbenga (Dorpshuis de Nije Warf), Aalzen van der Lei (Glutenvrij van der Lei), Rinze Visser (Konstruktiebedrijf Visser BV) Anne Betten (SRI Veenwouden)

(MIDDEN): Minne van Meekeren (Koninklijke Damstra Installatie) ,Hielke van der Berg (SRI Veenwouden), Lena van der Lei (Glutenvrij van der Lei), Willy Beijaard (Birwa Tours), Emke Peterson (gemeente Dantumadiel), Willem Beijaard (Birwa Tours),

(VOOR): Danielle Hoekstra (Dorpshuis de Nije Warf)