De AVC “De Fryske Wâlden” zet zich in voor de Voedselbank.

LEEUWARDEN – De Auto Veteranen Club “De Fryske Wâlden” organiseert deze keer een Oldtimershow die volledig in het teken staat van de Voedselbankaktie 2015. De leden van de club, wonend in Fryslân, zijn allemaal in het bezit van één of meerdere oldtimers van bouwjaar voor 1973. In het zomerseizoen worden door de club een aantal ritten gereden met daaraan gekoppeld een speciaal bezoek aan musea of voor een sociaal doel.

De Voedselbanken in Fryslân zijn nu het sociale doel. De opbrengsten van deze show komen volledig ten goede van deze organisatie. Van 10 tot en met 13 december a.s. zullen ongeveer 50 oldtimers tentoongesteld worden in voormalige showroom van Autobedrijf Haaima aan de Saturnusweg 6 te Leeuwarden (industrieterrein Hemrik).

De leeftijden van de oldtimers zijn vanaf 1909 t/m 1972. Verder zal ook nog een restauratieobject worden getoond. De eigenaars van de auto’s zullen, wanneer ze aanwezig zijn, de vragen van het publiek beantwoorden. Naast oldtimers zijn er scooters, fietsen, bromfietsen etc. te bewonderen.

Ook aan de inwendige mens wordt aandacht geschonken, in de showroom is een zeer gezellige hoek ingericht die dienst zal doen als terras. Op zaterdagmiddag zal het Shantykoor “Aan lager Wal” uit Hurdegaryp optreden. De entreeprijs van € 3,50 mag geen belemmering zijn, kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 21.00 en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Informatie: info@autoveteranenclub.nl