Zwoele nacht in Dokkum. Mooie nacht… geen nachtrust

DOKKUM – Hè luitjes, wat is’t hiet. Ik kin de rust niet fiene. En benauwd van hier tot gunter. Ik hew Spotify maar even opstart. Goeie muziek van The Boss d’r bij en dan maar even jim een skrieven toe bedele….

… Ik bin even naar bûten lopen om lucht te skeppen. Kwam oanse Loeksen thûs van de jacht met een mûs in de bek. ut is niet te geloven maar, sinds we hier woane hewt hij minstens 18 mûzen vongen, de afgelopen twee weken gemiddeld elke dag twee á drie veugels. Vorige maand zelfs een postdûf en twee weken leden een vleermûs. Ut is hier een mooi jachtgebied, ook voor de jongens en mannen.

Ik mut sège: ,, Ut froulijk skoan liegt d’r hier in Noard-Dokkum niet om. Ik mut d`r om denke wat ik sèg, mien frou leit nou op bèd dus ut kin wat leie, Maar dou kinst hier rustig us een blokje kuiere, hoar! Nou mut ik toegeve, Hottie Dijkstra was ook een mooi wiffke op de ouwe buurt. Die mis ik wel wat. En ook Mieke en Dick! Die ouwtjes, dèr mut ze nog wel goed op passe.

Maar ja, ik kin niet om elke frou denke. Ik hew laatst een spotsje maakt wèrin ik goed dûdelijk maakt hew dat ‘r maar drie frouwen veur mij heul belangryk binne: Op nummer ien staat Betty, dan Ilse de Lange en als derde Pytsje de Graaf:

Clip/spot: De top drie van belangrijkste vrouwen van Harmen Poortman

Nou, ik sil de klamme doeken weer us opzoeke.

Goede Nacht en anders Goede Zondag

Harmen P.

P.s. Beter foto had ik niet, bedankt mannen!!