Zijn uw autobanden op spanning?

Van der Ploeg BandenpompDOKKUM – In oktober 2013 is er op parkeerterrein De Harddraver aan de Harddraversdijk in Dokkum een bandenpomp, gemaakt van duurzame materialen, geplaatst. De elektriciteit die de pomp nodig heeft, wekt hij zelf op door het zonnepaneel dat erop bevestigd is. Wethouder Albert van der Ploeg van gemeente Dongeradeel heeft op woensdag 8 januari de bandenpomp eens even getest.

Juiste bandenspanning zorgt voor een betere rijveiligheid, een lager brandstofverbruik, minder bandenslijtage en minder uitstoot van fijnstof. Goed dus voor de luchtkwaliteit èn de portemonnee. Door regelmatig de autobanden op de juiste spanning te brengen bespaar je al snel 50 tot 150 euro per jaar.

Van der Ploeg: “We willen inwoners van Dongeradeel bewust maken van de voordelen van rijden met de juiste bandenspanning. Zowel voor hun portemonnee als voor het milieu.”

De bandenpomp heeft ondertussen al van 143 auto’s de banden op spanning gebracht. Gemiddeld is de besparing per auto ruim 40 euro. De totale besparing van deze bandenpomp in drie maanden is bijna 5000 euro.

Geef een reactie