Wethouder Boerema opent nieuw toeristisch informatiepunt in Kollum

KOLLUM – Op woensdag 23 april 2014, s ‘avonds om half acht uur opent wethouder Jelle Boerema van gemeente Kollumerland c.a. het vernieuwde winkelpand van Tabak en Lectuurshop Hoekstra. Deze opening vindt plaats aan de Voorstraat 93 in Kollum. De aanpak van de winkel betreft het laatste onderdeel van de uitvoering van het project ‘Mr Andreaepassage’. Het project dat is gericht om de beide winkelgebieden in Kollum beter op elkaar te laten aansluiten.

Tourist Info Kollum
De vernieuwde winkel krijgt een rol in het verstrekken van informatie aan toeristen en bezoekers, oftewel ‘Tourist Info Kollum’. Toeristen kunnen hier terecht voor informatie en advies over onder andere fietsen, wandelen en kanovaren. Verder zijn hier folders van leuke activiteiten en uitjes in de regio te verkrijgen. Het informatiepunt is tijdens openingstijden van de winkel geopend.Dit informatiepunt dient als vervanging van het VVV kantoor in de voormalige Rabobank.

Vernieuwde winkelpand

Het pand van Tabak en Lectuurshop Hoekstra heeft een geheel nieuwe gevel gekregen en is in vloeroppervlakte uitgebreid. Binnen is het gehele interieur onder handen genomen met een nieuwe vloer, een plafond, nieuwe stellingen en een balie. De winkel heeft hiermee een frisse en moderne uitstraling gekregen met meer ruimte voor de klanten.