Uitreiking sportprijzen en cultuurprijs Dantumadiel

Op 5 maart worden de winnaars van de sportprijzen en cultuurprijs 2013 van de gemeente Dantumadiel bekend gemaakt.

DAMWALD – In de categorie ‘Sportman fan it jier’ zijn Dennis Veenker, Douwe Schaafsma en Hendrik Ben van der Boon genomineerd. Voor de ‘Sportfrou fan it jier’ zijn Maud Schut en Miriam Hollander genomineerd. In de categorie ‘Sportploech fan it jier’ zijn de Acro Dames Junioren E van Gymnastiek Vereniging Veenwouden en de voetbalteams VIOD heren 1 en VCR heren 1 genomineerd.

Voor deKultuerpriis zijn genomineerd: Kloosterkapel Sibrandahús, het Theun de Vries genootschap en de Toanielferiening ‘It moat kinne’. De genomineerden hebben allemaal een bijzondere prestatie geleverd of een belangrijke bijdrage geleverd aan de sport of cultuur.

De winnaars worden bekend gemaakt op 5 maart om 19.30 uur in MFC De Beijer aan de Tjaerdawei 42b te Rinsumageast. Wethouder Ronald Dijksterhuis zal de sportprijzen uitreiken. Wethouder Siepie Hylkema reikt de Kultuerpriis uit.

Het is voor de tweede keer dat de gemeente Dantumadiel deze prijzen uitreikt. Vorig jaar werd er een sportprijs uitgereikt aan wielrenster Anouska Koster, zwemmer Jacob de Roos en het dames voetbalteam VIOD 1. De alternatieve rockband ‘New Sense Memory’ ging toen naar huis met de ‘Kultuerpriis 2012’.