The Pussywarmers naar Asteriks in Leeuwarden

LEEUWARDEN – De eigenzinnige Zwitserse cultband The Pussywarmers komt naar Asteriks en neemt hun bevriende zangeres Réka mee. Samen spelen ze op vrijdag 7 november hun feestelijke gypsy rock ‘n roll in de oude gevangenis. Kaarten voor deze energieke avond vol vrolijke en dansbare muziek zijn bij King Kong Records in Leeuwarden en online (tot 7 november om 13:00 uur) te verkrijgen.

Tezamen spelen The Pussywarmers & Réka nummers die voortkomen uit de jazz, punk, blues en folk. Ze hebben een uiterst goede live-reputatie opgebouwd met een heerlijke, behaaglijke gypsy-vibe die terug doet denken aan warme zomeravonden. Over een groot deel van de wereld maakte het collectief al vele vrienden met hun aanstekelijke muziek, die keer op keer garant bleek voor een goed feestje. De support act voor The Pussywarmers and Réka wordt z.s.m. via de website van het podium bekend gemaakt.

Voor de uitgevallen show van De Kift in Asteriks is een vervangende datum gevonden, op zaterdag 15 november gaat de band in de herkansing. Reeds gekochte tickets voor hun show op de oorspronkelijke datum (10 oktober) blijven geldig en er zijn nog een aantal kaartjes online te verkrijgen.

Verderop in november speelt Jungle By Night op vrijdag de 21e hun funky afrobeat, neemt Podium Asteriks de muziekprogrammering van het Noordelijk Film Festival (5 t/m 9 november) voor zijn rekening en is de Blokhuispoort onderdeel van Explore the North op zaterdag 29 november.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.