The Black Atlantic en I Am Oak laten split-EP horen in Asteriks

LEEUWARDEN – The Black Atlantic en I Am Oak presenteren vrijdag 14 maart hun split-EP Black Oak in Podium Asteriks. Het optreden is de enige show in Nederland die ze samen zullen spelen. Björn Kleinhenz en Herrek vormen het voorprogramma. De toegang is 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar en bij King Kong Records in Leeuwarden.

I Am Oak en The Black Atlantic bundelen de krachten op de split-EP Black Oak. De twee singer-songwriters Tim Kuijken (I Am Oak) en Geert van der Velde (The Black Atlantic) zijn al jaren fan van elkaars muziek en besloten dit onlangs vast te leggen op plaat. Van beide artiesten is een nieuw nummer en een cover van de ander te horen. Ook spelen ze twee nummers samen.

Naast Black Oak heeft I Am Oak zelf ook nieuw werk op de planken liggen. Hoewel nieuw? De liedjes op Ols Songd bestaan al ruim vijf jaar. Kuijken besloot ze voor de verjaardag van zijn label Snowstar Records opnieuw op te nemen. Deze keer met zijn vaste band, wat zorgt voor een dynamischer geluid.

The Black Atlantic gaf op het festival Explore the North al een indrukwekkend solo-optreden. Ook voor van der Velde is Black Oak niet het enige nieuwe materiaal. Hij kwam onlangs met de EP Enshrine, opgenomen in een oude kerk, waar drie verstilde folksongs op staan.

De supportact komt ook in tweevoud: Björn Kleinhenz en Herrek. De Zweedse singer-songwriter Björn Kleinhenz groeide op met hardcore en punk, maar besloot het al snel over een andere boeg te gooien. Met zijn mooie en eerlijke liedjes speelde hij al meer dan 300 shows door heel Europa.

Herrek is gevormd rond Gerrit van der Scheer, onder andere bekend van van Bonne Aparte en Adept. Met Herrek richt hij zich echter op een meer persoonlijke aanpak, wat op het debuutalbum Waktu Dulu goed te horen is. Herrek speelt donkere, sfeervolle folkmuziek.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving. Zij worden aangevuld met optredens uit binnen- en buitenland.