Stemwijzer Dantumadiel de lucht in!

DAMWÂLD – De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 19 maart en vanaf nu kan elke inwoner de stemwijzer voor Dantumadiel gebruiken. De stemwijzer maakt inwoners duidelijk welke partij hun standpunten het beste vertegenwoordigd. Voor velen een handig hulpmiddel. De verkiezingen gaan over de directe leefomgeving van inwoners: woonplaats, wijk of straat. De kans om invloed uit te oefenen is dus nu! De stemwijzer is te vinden via de verkiezingswebsite www.wiekiestdantumadiel.nl.

Belangrijke onderwerpen die in de stellingen naar voren worden gebracht zijn bijvoorbeeld de gemeentelijke steun bij culturele activiteiten in MFC’s, het behouden van de Haadwei in Damwâld als doorgaande weg en de bouw van windmolens in het Bûtengebiet. Ook wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als de verhoging van de gemeentelijke belastingen, of de gemeente minder geld uit zou moeten geven aan de bestrijding van armoede en of er in alle dorpen ontmoetingsplaatsen voor jongeren zouden moeten komen.

Maak dus gebruik van de stemwijzer en stem op 19 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Kijk voor alle informatie rondom de verkiezingen op de website www.wiekiestdantumadiel.nl