Startersavonden voor beginnende ondernemers in Noordoost Fryslân

DAMWALD/KOLLUM – De zes gemeenten in Noordoost Fryslan die samenwerken binnen het samenwerkingsverband Netwerk Noordoost organiseren weer twee startersavonden voor beginnende ondernemers. Om succesvol te kunnen ondernemen, is het immers belangrijk om goed voorbereid van start te gaan.

Startersavonden

Om beginnende ondernemers te informeren over de start van hun bedrijf worden er in de regio twee startersavonden georganiseerd:

  • Op dinsdag 13 mei om 19. 30 uur in het gemeentehuis in Kollum
  • Op maandag 19 mei om 19.30 uur in het gemeentehuis in Damwâld

Vanaf 19.00 uur staan de deuren open. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen mensen een toelichting over het starten van een bedrijf en ondernemerschap. Wat hier allemaal bij komt kijken en welke ondernemersvaardigheden nodig zijn. Daarna vertellen drie onlangs gestarte ondernemers hoe zij dit ervaren hebben. Hielke Jan Ellens van Custard, ondervraagt een aantal startende ondernemers over welke lusten en lasten het ondernemerschap met zich mee brengt en welke valkuilen zij tegen zijn gekomen.

Startersmarkt

Vervolgens is er een ‘startersmarkt’ waarbij verschillende personen en instanties specifieke informatie geven over het starten van een bedrijf. Hierbij zijn o.a. de Belastingdienst, de Rabobank, het UWV, de gemeente, een accountant, internet & marketing, makelaar en een notaris aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met andere startende collega-ondernemers na te praten.

Aanmelden

Deelname aan de startersavonden is gratis. Startende ondernemers kunnen zich aanmelden op www.dwaande.nl/agenda. Meer informatie is verkrijgbaar bij Ilona Boekhorst van de gemeente Achtkarspelen per e-mail i.boekhorst@achtkarspelen.nl of telefonisch via 14 0511.