Rock vs soul met Sven Hammond Soul in Romein

LEEUWARDEN – De soul formatie Sven Hommand Soul komt naar Leeuwarden. Onlangs kwam hun laatste album The ‘Usual Suspects’ uit en een club tour kon natuurlijk niet achterwege blijven. Op vrijdag 28 februari staan ze in Poppodium Romein. Een voorprogramma zal bekend worden gemaakt. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 10,- en de deuren van Romein zijn geopend vanaf 20:00.

Sven Hammond Soul is terug. Met een nieuw album, een nieuw geluid en een nieuwe Club Tour. Op 7 februari verscheen ‘The Usual Suspects’, het alweer derde studio-album van Sven Hammond Soul, kortweg SHS. Op deze plaat presenteert de band zich voor het eerst als vijftal: Ivan Peroti (zang), Sven Figee (Hammond-orgel/toetsen), Joost Kroon (drums), Tim Eijmaal (gitaar) en Glenn Gaddum Jr (bas). De diverse bandleden hebben hun sporen elders al ruimschoots verdiend maar onder de naam SHS presenteren ze zich als hecht collectief.

Voor het nieuwe album schakelde de band de hulp in van de vermaarde Britse producer Tony Platt (AC/DC, Bob Marley, Buddy Guy) en verschanste zich in de ICP Studio’s Brussel. Dankzij de mastering van Ray Staff, in de Londense Air Studio, is het internationale karakter van SHS compleet. Maar eerst gaat er vooral in Nederland gespeeld worden. Later dit jaar volgen festivals als Bospop en de Zwarte Cross, maar SHS begint met een tournee langs bekende popzalen. Back to basics, vijf mannen die elkaar door en door kennen maar dankzij hun nieuwe sound en 13 overtuigende nieuwe songs, elke avond de bühne zullen betreden alsof het de eerste keer is.