Programma Noordelijk Film Festival bekent

Aanmodderfakker1
De Nederlandse tragikomedie Aanmodderfakker is door de organisatie gekozen als slotfilm. De film gaat over een eeuwige student Thijs (Gijs Naber), die op relaxed tempo door zijn luie leventje sloft. Als Thijs weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus ontmoet hij een meisje met torenhoge ambities, waardoor hij een diep weggestopte onvrede over zijn eigen passieve leven aan aanboort. De slotfilm sleepte maar liefst drie Gouden Kalveren in de wacht: het belangrijkste Kalf voor de Beste Film, Beste Acteur (Gijs Naber) en Beste Scenario (Anne Barnhoorn). Aanmodderfakker beleeft op het Noordelijk Film Festival zijn Friese première.
Omdat een aantal bezoekers graag kaarten aan de kassa koopt in plaats van online, is er op zaterdag 1 november een voorverkoopdag in Slieker Film. Het filmtheater draait die middag een extra ronde voorstellingen met een selectie topfilms, waarbij bezoekers ook nog eens kans maken om mooie prijzen te winnen. Bijvoorbeeld de boeken van A Most Wanted Man en Dorsvloer vol confetti of t-shirts van Pride. Met deze extra ronde krijgen alle bezoekers een voorproefje van het festivalgevoel.
Het Noordelijk Film Festival vindt plaats in Slieker Film en Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden en wordt georganiseerd door Film in Friesland. Deze 35ste editie vindt plaats van woensdag 5 tot en met zondag 9 november 2014.