Podium Asteriks, Einde zomerstop dus najaarsprogramma bekend

LEEUWARDEN – Een groot deel van het najaarsprogramma van Podium Asteriks is bekend. Na een zomerstop waarin Asteriks onder meer het Jailbreak Festival organiseerde gaat vanaf 13 september wekelijks de deur weer open. Op het programma onder meer Paus, The Kik en De Kift.

De opening van het nieuwe seizoen vindt dit jaar op een zaterdagavond plaats; The Kik heeft de eer om met hun catchy Nederlandstalige hits het Asteriksseizoen af te trappen. De Nederbietband toerde de afgelopen twee jaar het hele land door, waaronder Lowlands afgelopen weekend, en heeft een splinternieuw album uit. Verder zijn in september hiphopgrootheden Rico & A.R.T. te zien en speelt rockband The Flying Eyes een exclusieve Nederlandse show.

Oktober is voor het gemak omgedoopt tot Rocktober en is internationaal goed vertegenwoordigd. Uit Engeland komen The Wytches, die naar eigen zeggen evil surf doom spelen en de psychedelische rock ‘n roll-band Desert Mountain Tribe. Een meer experimentele inval uit Duitsland (krautrock van Camera) en Portugal, waar Eurosonic-hit Paus vandaan komt. Op 23 oktober keert de popronde (gelukkig) terug naar Leeuwarden en zijn CUT_, Silverfaces en Pauw te gast in de Blokhuispoort. Verder De Kift (NL, punk) en YAWNS (België, lo-fi spacepop).

Het najaarsprogramma wordt nog verder ingevuld, een aantal bands zijn al bevestigd. Eigenzinnige cultband The Pussywarmers And Réka spelen begin november hun feestelijke rock ‘n roll in de oude gevangenis. Op 12 december staat het nog altijd piepjonge blazersensemble Jungle By Night op de planken. Belgische indiegrootheden Wallace Vanborn doen op 19 december Leeuwarden aan.

Podium Asteriks hanteert voor iedere show de gebruikelijke toegangsprijs van 5 euro. Kaarten voor de bevestigde shows zijn in de voorverkoop te krijgen via www.podiumasteriks.nl. Daar is ook het volledige programma te vinden.