Podium Asteriks bestaat vier jaar. Feestje: Cairo Liberation Front

LEEUWARDEN – Podium Asteriks bestaat vier jaar en daar is de organisatie ongelooflijk trots op. Voor de verjaardag op 30 mei heeft Asteriks het Cairo Liberation Front uitgenodigd. Toegangskaarten zijn voor 5 euro verkrijgbaar bij King Kong Records en via de website van het podium.

Al vier jaar zetten ze interessante bandjes neer op vrijdagavond in de Blokhuispoort. Al vier jaar vormen ze een frisse wind door het Leeuwarder popklimaat. Al vier jaar zijn ze een verzamelplaats voor talent en een thuis voor iedereen die het leuk vindt om artiesten te ontdekken. Maar bij Asteriks doen ze meer dan alleen bandjes neerzetten in de oude gevangenis.

In de afgelopen jaren was er niet alleen veel talent op het podium te zien, ook achter de schermen is veel talent terug te vinden. Talent dat wordt gekoesterd, begeleid en gestimuleerd. Dat geldt voor postermakers, tekstschrijvers, productieleiders, stagemanagers, barpersoneel, stagiaires en iedereen die zich aan het Leeuwarder podium verbonden voelt. Podium Asteriks is trots op dit talent.

Over talent gesproken: de electro chaabi pioniers van Cairo Liberation Front braken eerder al clubs en grote podia af op onder meer Noorderslag en Best Kept Secret. Gewapend met theedoeken en waterpistolen zetten ze een heus Arabisch carnaval neer in de oude Gevangenis. De avond wordt verder opgevuld door optredens van The Don’t Touch My Croque Monsieurs en Mr. Wallace.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving. Zij worden aangevuld met optredens uit binnen- en buitenland.