‘Open bouwplaats’ bij Molen Windlust in Burum

BURUM – Vrijdag 14 maart is er weer een ‘open bouwplaats’ bij molen Windlust. Aannemer Kolthof opent tussen 14.00 en 16.00 uur de deuren voor alle belangstellenden die de vorderingen van het herstel van dichtbij willen bekijken.
Er is genoeg te zien! De kap is eerst door de aannemer in de werkplaats in elkaar gezet, en daarna in delen naar Burum vervoerd. Hier is hij weer in elkaar gezet, voorzien van de molenas en het bovenwiel. Op dit moment is de rietdekker nog bezig. Zodra de kap klaar is zal hij met een kraan bovenop de molen gezet worden, maar nu is alles vanaf de grond nog goed te bezichtigen. Ook in de molen wordt hard gewerkt, alle zolders en de trappen zijn al geplaatst.
Een van de bezoekers aan de ‘open bouwplaats’ neemt iets bijzonders mee: een van de oude pelemmers van molen Windlust. Deze was in het verleden uitgeleend aan molen ‘De Hond’ in Paesens. Molenaar Frits Bloem zal vrijdag de pelemmer weer terugbrengen, en deze overhandigen aan de Burumer molenaars.
Verder zal tijdens deze ‘open bouwplaats’ speciale Windlust Wyn te koop zijn. De opbrengst is bestemd voor molenaarsmateriaal dat tijdens de brand verloren is gegaan.