Locoburgemeester De Graaf opent Oktobermaand Kindermaand

DOKKUM – Wethouder De Graaf van de gemeente Dongeradeel geeft woensdag 17 september om 10.00 uur het officiële startsein voor Oktobermaand Kindermaand. Dit gebeurt in de raadszaal van het gemeentehuis. Zevenenveertig leerlingen van OBS Burgerschool uit Dokkum en CBS De Rank uit Metslawier zijn uitgenodigd de Burgemeestersactie bij te wonen. Hiermee start in de gemeente Dongeradeel de promotie rond het kunst- en cultuurproject Oktobermaand Kindermaand. Dankzij dit project kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar in de weekenden van oktober gratis culturele activiteiten bezoeken. In Dongeradeel worden voorstellingen geprogrammeerd, rondleidingen in musea georganiseerd en kunstzinnige workshops gegeven.

Met de Trekschuit door Dokkum

De Burgemeestersactie start voor de leerlingen met een rondleiding door Dokkum op de Trekschuit. Rond 10.00 uur komen de leerlingen aan bij de raadszaal van het gemeentehuis waar ze kennis maken met de locoburgemeester en de kinderburgemeester. Het programma wordt theatraal omlijst door Sandra Visser van Studio 44 en de leerlingen mogen vragen stellen aan beide burgemeesters. Als afsluiting van de Burgemeestersactie vindt de officiële overhandiging plaats van het eerste programmaboekje van Oktobermaand Kindermaand.

Direct na de Burgemeestersactie worden de programmaboekjes van Oktobermaand Kindermaand aan alle basisschoolleerlingen in Dongeradeel uitgereikt. In het kleurrijke boekje is naast Dongeradeel ook het programma van de gemeente Leeuwarden opgenomen, evenals een tweetal activiteiten in Leeuwarderadeel en Menaldumadeel. Het project stimuleert ouder en kind om in oktober een museum, molen of theater te bezoeken. Doel is om kinderen tijdens Oktobermaand Kindermaand in hun directe omgeving (gratis) kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Ook in Drenthe en Groningen vindt Oktobermaand Kindermaand plaats. Daarnaast heeft Oktobermaand Kindermaand een internationaal tintje, met edities in Riga (Letland), San Sebastian (Spanje) en Berlijn (Duitsland). Duizenden kinderen bezochten het afgelopen jaar één van de vele activiteiten. Oktobermaand Kindermaand vindt plaats in alle weekenden van oktober en in een aantal gevallen op woensdag 15 oktober. Meer informatie vindt u op www.kindermaand.nl.