Leeuwarden 5 dagen lang wereldstad door Psy-Fi Festival

IMAG1296 IMAG1302 IMAG1311LEEUWARDEN – Het was een complete metamorphose voor recreatiegebied De Groene Ster. Inwoners herkenden hun eigen park niet meer en waanden zich in soort van sprookjesachtige wereld. Ruim 12000 bezoekers vanuit heel de wereld genoten het afgelopen weekend van het Psy Fi Festival én de stad Leeuwarden.

Uit 48 verschillende landen kwamen de bezoekers naar Leeuwarden toe om het Psy-Fi Festival bijwonen. 5 dagen lang was de Groene Ster een podium voor een breed publiek. Er werd veel gedanst, geshopt op de markt, geproefd van allerlei hapjes en genoten van de prachtige aankleding.Veel bezoekers van het festival brachten ook nog een bezoekje aan de stad zelf en daarmee stroomde Leeuwarden vol met kleurrijke mensen.

Het evenement heeft dan ook voor een goede spinoff gezorgd voor de regio. Zowel in het economische belang als dat van Leeuwarden zelf. Het festival is een prachtige toevoeging in aanloop naar “Culturele Hoofdstad 2018”. Gesprekken met de gemeente over een nieuwe editie in Leeuwarden zijn alweer gaande.

Foto’s: Hans Sanders