Leerbedrijf NOFCOM helpt MKB bedrijven om digitaal het verschil te maken

DE WESTEREEN – Leerbedrijf NOFCOM van ROC Friese Poort ondersteunt MKB bedrijven op het gebied van digitaal ondernemerschap. Studenten van Marketing & Communicatie fungeren als een internetbuddy en helpen op basis van stage bedrijven op het gebied van internetmarketing. Inmiddels verlenen een tweetal studenten digitale ondersteuning bij de webwinkels Electronicatekoop in Veenwouden en Fryske Kadoos in Zwaagwesteinde.

Digitaal ondernemerschap

Bij deze ondersteuning staat de online vindbaarheid van de producten van de webshops in Google voorop. Daarnaast is er gekozen voor sociale media en de digitale nieuwsbrief, een 2-tal belangrijke aspecten van de internet marketing mix.

‘Ogen geopend’

De ondernemers vinden de pilot erg interessant. ‘’Het heeft mij mijn ogen geopend’’ aldus een van de ondernemers. Het blijkt dat veel ondernemers het lastig vinden om de laatste digitale technieken bij te houden. Bovendien kost het veel tijd om invulling te geven aan digitaal ondernemerschap.

Digitaal verschil maken

In november 2013 organiseerde NOFCOM in samenwerking met Stichting Ondernemers Dantumadiel een ontbijtsessie Digitaal Ondernemerschap voor MKB ondernemers. In deze sessie kreeg elke ondernemer de mogelijkgheid om in de digitale spiegel te kijken: hoe kijkt een online bezoeker en hoe kijkt Google naar mijn website of webshop. Voor veel MKB ondernemers liggen er kansen om digitaal het verschil te maken. Vooral met een internetbuddy. Naast een internetbuddy kunnen MKB ondernemers via NOFCOM ook deskundige digitale ondersteuning van internetbedrijven in Noordoost Friesland inschakelen.

Leerbedrijf NOFCOM: digitaal ondernemerschap

NOFCOM is een leerbedrijf van ROC Friese Poort. Deelnemers van de opleiding Marketing & Communicatie helpen MKB ondernemers met het praktisch invullen van digitaal ondernemerschap. Op woensdag 9 april 2014 organiseert NOFCOM een informatiebijeenkomst  Digitaal Ondernemerschap van 09.00 – 10.30 uur in Zwaagwesteinde (De Westereen, Fogelsang 69). U kunt zich aanmelden via rwestra@nofcom.nl