Jungle by Night in Asteriks L’Warden

Jungle By Night-Asteriks2LEEUWARDEN – De jonge Nederlandse afrobeatband Jungle By Night speelt op vrijdag 21 november in Podium Asteriks. De succesvolle band brengt een mix van afrobeat, jazz, funk en dub naar de oude gevangenis. Support komt van FAUT HAUT uit Amsterdam. Kaarten zijn via de site van het podium te krijgen, evenals bij King Kong Records in Leeuwarden.

Eerder dit jaar bracht Jungle By Night hun derde album The Hunt uit, wat op Noorderslag meteen een goede indruk maakte. De sound is iets venijniger dan bij voorgaande albums: de jonge mannen bijten flink van zich af met duistere dance, funk en psychedelische klanken voorzien van een flinke dosis beats. De graag geziene gasten van Jungle By Night hebben in de afgelopen jaren vele festivals aangedaan; Lowlands en Sziget gingen al plat voor de swingende jongelingen.

De avond wordt geopend door FAUT HAUT, een geniaal rare obscure funky band uit Amsterdam. Ze hebben een paar voormalig Jungle by Night leden in de gelederen en gooien in de Popronde al net zulke hoge ogen als tijdens de voorprogramma’s die ze voor DeWolff speelden. Ritmisch, stevig en uniek.

De show van Jungle By Night de laatste reguliere Asteriks-show van november. Tijdens Explore the North presenteert het podium in De Kanselarij de Snowstar Revue: het jubileum van een Utrechts indielabel met onder andere The Black Atlantic en I Am Oak. Podium Asteriks heeft in december nog twee shows op de planning staan: Broken Brass Ensemble (12/12) en de afscheidsshow/EP-presentatie van Flying Trashcans (20/12).

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.